Skip to main content

sekian lama tidak update blog sendiri...

dengan mamamama
Assalamualaikum wbt...

Sekian lama tidak update blog kesayangan ni..rasanya blog ni sudah berusia kira dari tahun 2008 ( tingkatan 6 rendah) sampailah sekarang tahun 2013 (5tahun).. cuma tahun 2008 tu sy tau register blogger seja.. kadang-kadang seja update.. :P itupun kalau rasa xda benda mau dibuat baru mau update... dalam blog sy guna bahasa sabah melayu...cuma ingin jadi diri sendiri di blog sendiri.. mau taip/tulis slang semenanjung tu boleh jak sy tiru..haha.. mau taip/tulis full dalam bahasa English jadi oh my english pula sekurang-kurangnya try test coba lah... "mmglah ada orang bersikap prejudis dengan blog ni, tapi sy rasa bukan dunia kalau xda wujud begitu begini" haii apa2 jaklah.

pejam celik pejam celik, berpraktikal sudah..tiba masa kami mempraktikkan apa yang kami belajar selama beberapa tahun.. smua yang kami belajar dikumpulkan dalam 1...

ni ikut masuk kg paka 2 Ranau..mmg hebatlah ni kg...yakin mmg hebat


Comments

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …