Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

Manusia Biasa

Sorylah sy pun manusia, kadangkala pandai meluat juga kadang2 walau pun cuba sedaya upaya endah ni perasaan.. Bgus lg sy menjauh dari libatkan diri. Saya sedaya upaya mengelak. Minta maaf..kc luah di blog pun cukuplah. Astagfirullah..

let me tell you something :)

'when someone puts you down or makes negative comments towards you, it tells you a lot about   the person making the comments. Quite often, the comments really have nothing to do with you but much more with how the person feels about herself and how she views the world.'

-stay positive!

Salam Aidiladha

Hayati pengorbanan mereka

Lega

Assalamualaikum wbtlega sebab penyelia dari ums, sudah datang melawat..yeah boleh beraya dengan senang hati walau pun sem ni cuti raya xda panjang mana pun...sekarang tengah tunggu bapa ambil di tempat praktikal, kosong sdh ni tempat, mungkin sudah banyak pekerja yang sudah ambil cuti...pesanan pensyarah melawat tadi "terus bertahan untuk sebulan lagi, siapkan mini tesis btl2 ,pembentangan akhir dan naik pentas..congratulation, kamu bertuah dapat tempat praktikal yang ok..dripada org lain, yg guna duit banyak untuk praktikal" ..terima kasih sir...jasamu di kenang...terima kasih jg kepada schoolmate iesa dan nina sebab bg info pasal kedatangan sir, kalau xda dorang kemungkinan perasaan hapy mau hari raya bertukar kebimbangan....ingin saya tegaskan cleaner di sini sgt2 cantik..terer berdandan..tiap2 hari sy tgk dorang balik bekerja..cantik..bangga sebab dorang x memilih keja, mudah2 an sy pun begitu kelak yg penting halal dy blang c gaman

Tidur

Selamat Malam, baru jak download app blogger dalam hp, disebabkan mata x dpt tdur, so mau main taip2..beginilh kalau sorang2..forever alone, wkwkwk..
besok, penyelia dri ums dtg mau selia, nasib baik dapat yg sporting..hua hua hua. hari ni, tlg mama bt kuih raya..best..dan hari ni juga, min rajin2 masak tomyam n bt spageti..#learning process, alhamdulillah dpt smbutan yg baik... hari sbtu hari tu juga, pg luani p minta gigit ikan. best, n harap dpt dtg lg d lain hari.. plan pas ni mw bbq lg. yeah. selamat malam, assalamualaikum

8 Ramadhan..Alhamdulillah

Assalamualaikum wbt.

sudah masuk minggu ke 4 saya masuk pejabat untuk tujuan praktikal? praktikal sgt2 best..betul best memang tidak dapat disangkalkan lagi..sepa praktikal ala ala sy sekarang ni yang mana dapat update blog ni itu ini semua..mesti dorang faham. kih kih kih( bosan kayo)....apa-apa pun best bha~~~~ tpi ada benda yang kurang best disini iaitu mini kajian yang wajib budak praktikal buat, dia ala2  tesis punya format, mau cakap sng tu..mmg sng klu terer...

Alhamdulillah sudah sampai 8 Ramadhan, sy full :P Ramadhan 2013 sgt sgt bermakna dan hanya saya dia & DIA jak yang mengetahui makna tersebut.. xda sabar rasanya habis ni semua, habis praktikal, mini kajian, pembentangan akhir, hantar full report dan InshaALLAH Konvo ke 15 sy akan hadir ke UMS kalau xda aral melintang masa tu...amin amin amin amin. walaupun~~ harap2 ada rezeki cepatkan....




sekian lama tidak update blog sendiri...

Assalamualaikum wbt...
Sekian lama tidak update blog kesayangan ni..rasanya blog ni sudah berusia kira dari tahun 2008 ( tingkatan 6 rendah) sampailah sekarang tahun 2013 (5tahun).. cuma tahun 2008 tu sy tau register blogger seja.. kadang-kadang seja update.. :P itupun kalau rasa xda benda mau dibuat baru mau update... dalam blog sy guna bahasa sabah melayu...cuma ingin jadi diri sendiri di blog sendiri.. mau taip/tulis slang semenanjung tu boleh jak sy tiru..haha.. mau taip/tulis full dalam bahasa English jadi oh my english pula sekurang-kurangnya try test coba lah... "mmglah ada orang bersikap prejudis dengan blog ni, tapi sy rasa bukan dunia kalau xda wujud begitu begini" haii apa2 jaklah.
pejam celik pejam celik, berpraktikal sudah..tiba masa kami mempraktikkan apa yang kami belajar selama beberapa tahun.. smua yang kami belajar dikumpulkan dalam 1...


semua

salam,apa kata,
cuba melakukan sesuatu, untuk diri kita...
akhir tahun 3 d Ums, apakata kata free kn diri sendiri segala rasa marah, teraniaya n sewaktu dengannya kepada orang2 yg kita kurang senang..apa salahnya mencuba dan istiqomah, nanti kita x akan jumpa lg, jadi ini masanya rendahkan ego untuk memaafkan segala-galanya.. biasalah kehidupan pelajar.. x terlepas dari perkara2 begini..

..susah bila sdh hati sdh disakiti, tapi apa salahnya memaafkan, xkan rugi pun..malah hati makin senang...bapa pesan, jgn berlagak seolah2 kita x pernah menyakiti hati org n tiada manusia yg x bt silap... minta maaf sama Allah, Allah maha pengampun...tapi manusia? Allahualam.

Random ja

Assalamualaikum wbt


update lagi :P

sementara tunggu BFF hantar email pasal assignment.. mau gabung n hantar sok.. yey besok segala assignment di hantar. titik. mau kongsi kata-kata semangat dulu. check check.








gud nite :)

hari yang sibuk

Salam,
Di hari yg sungguh bahagia sebab cuti, esok cri tempat untuk program intervensi kami, sepatutnya cuti tapi terpaksalah, nanti gagal pula exam..tu ja, update blog dri hp sungguh x best..

haiya

Selamat hari jumaat....
hidup sebagai manusia, jangan anggap diri tu sempurna sangat sampai tidak kisah bh bawa nama yang tidak sepatutnya. *sendiri fikir..
tidak manis bila cakap perkara yang baik, tapi guna ayat yang salah, tau itu kata-kata semangat, nasihat, peringatan dll yang sepatutnya dipositifkan..tapi kenapa bawa2 nama iblis dan kenapa tidak bawa nama ALLAH...orang lain nanti fikir, mana satu yang ko puja ni, syaitan kan ALLAH, merosakkan niat baik betul kan. satu sisi saya nampak kau sangat positif, satu sisi lagi sangat negatif buat orang anggap ko orang yang negatif. Walaupun ko ni memang positif tahap melampau.
ko selalu bawa nama hantu, macam kau puja pula nama iblis, hai sudah2 lah bha.....