Skip to main content

Jadi?

Salam!!....

Kami Cuti Lagi!..Seminggu, minggu depan ada dua kertas lagi, jadi kami sudah merdeka bagi semester 3, alhamdulillah berjalan dengan lancar selama tiga hari berturut-turut menerima tekanan final exam..harap-harap assignment membantu kami untuk dapat markah lebih. mahal bha 40% dari assignment kan..jadi sempena cuti seminggu, saya bermarathon tengok movie terus..update belog pun sebab bosan menonton terus, tiada benda mau dibuat juga kan..online Fb pun, tiada benda yang mau dibuat, paling-paling pun tengok status friendlist seja.. tidak dinafikan kadang-kadang online fb ni best kadang-kadang membosankan.

Banyak-banyak movie, movie Lawak+Sedih ni movie Thailand....berkaca jugalah mata....sudah lama kali ni movie, baru sekarang saya tau kewujudan ni cerita ...sumpah, memang lain dari yang lain. Saya rasa sedih lagi cerita First Love dari ombak rindu. BAGI SAYA lah...sorry to say2x....:D


saya share gambar mereka, sebab mereka amat comel!

Sedih part yang niii


ni pasal movie ni unik

hensomm

tengok-tengok movie, kena belajar juga, sandi owh kalau terbingung dalam dewan exam, beratus orang tu, nampak dorang berabis menjawab tanpa henti perkara paling tekanan, yaiii..Doakan saya berjaya melewati kertas Statistik Sosial dan kertas Psikologi Kanak-Kanak.


p/s: Tenang-Tenangkan Hati Anda, Jangan Bermain Dengan Perasaan Sendiri. TQComments

Bugiey Tahir said…
Yue itu ombak rindu sgt2 laa TIDAK SYOK!!! ahahahah... Sy rasa mang demam2 drama n muvie ngra jiran jak ni, mcm best ni mubie thai ko yue.. bg bha sy nnti hehe
ayyu said…
Bugiey Tahir blh bha bugieyyyy..best ni..sy dapat dari c iesa, dy ketawa2 tgk...tgk ma d youtube....sy x sabar ko ckp ni siuk dari ombak rindu..haha

Popular posts from this blog

Manusia Biasa

Sorylah sy pun manusia, kadangkala pandai meluat juga kadang2 walau pun cuba sedaya upaya endah ni perasaan.. Bgus lg sy menjauh dari libatkan diri. Saya sedaya upaya mengelak. Minta maaf..kc luah di blog pun cukuplah. Astagfirullah..

Insan Bernama Kekasih...Merinduinya~~~

assalamualaikum wbt..
esok hari apa? mm semestinya hari lahir kekasih kita iaitu nabi Muhammad SAW.. baginda merupakan Nabi kita yang terakhir, sumbangan dia yang tidak terhingga sehingga islam sampai ke hari ini. Alhamdulillah.. kita masih bertahan ;)..
Sebagai islam, kita mesti tahukan sejarah dan pengorbanan Kekasih Allah itu? dari kecil lagi kita sudah dibesarkan dengan cerita-cerita pasal baginda, huhu betapa baik, mulia, tulus, jujur kekasih kita tu kan?...bila ingat balik cerita dan sumbangan baginda, betapa kecilnya saya di muka bumi ini, bila fikir generasi islam sekarang, dengan mudah jatuh ke arah yang salah, sedangkan besarnya sumbangan baginda kepada Islam, senang2 ja generasi yang meruntuhkan. Astagfirullah....sedangkan saat kemangkatan baginda, dia masih memikirkan umat dia, sedangkan kita? sy pun nda tau mw cakap apa...sebab sy pun insan yang selalu alpa..
tapi alpa2 sy pun, masih ada hati. :) sejak berkecimpung dalam hal2 internet2, facebook2..macam2 sy jumpa....tapi al…

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …