Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Hensem!

Assalamualaikum

1.25 am oredi!! hari ni hari yang best sebab apa, dapat tgk ungu band perform di 1B..Pasha ungu tu hensem x kira dalam tv atau real..tapi yang penting c once lagi comel...dapat pass percuma dari Era... Erasayangsabah punya konsert tadi, nda jua banyak artis klangit, t-street, ungu..itu ja..tapi yang nda bestnya banyak yang kurang mnyenangkan apa lagi bila ada orang sasau tunjuk logo2 kurang enak dipandang..
part paling disukai, bila orang tu emm lelaki itu naik atas bahu kawan dia sambil kibar2 baju n bendera yang tiada kaitan dengan konsert tu(lambang kejahatan)..tiba2 lelaki yang berdiri sebelah sy cari tin minuman dan terus baling kaw2 kena tu lelaki kin panas.. punya puas hati..*baru dia tau kenapa tin jak, paling ngam guna bata ngam2 kena kepala lagi bagus....sudah tu, pendatang2 tanpa izin melanggar2 orang dan bawa satu kampung p konsert..
suka pula sy cerita pasal konsert kan, padahal budak masih belajar.. tidak lama lagi final exam. Pra pendaftaran untuk sem de…

0

assalamualaikum wbt
haii, sudah agak lama rasanya tidak update blog ni, rindu pula bha, sibuk sikit sem ni..emm..agak sibuklah, sebenarnya x tau sibuk pasal apa.. rasa macam kosong 0,0,0,0,0..rasa macam kurang bersemangat..oklah lupakan..:P
lagi-lagi sekarang ni, hujung minggu kan, mesti bosan..kemarin ada juga keluar dengan bestfriend Farah, akma n aida...fina balik kampung ada hal kan..jalan-jalan sekitar kk, hilang kan bosan.. bukan xda assignment, mcam biasalah assignment bertimbun, pembentangan pun banyak..tunda tunda tunda...tu pasalah banyak kerja tertangguh..Masalah pun macam banyakkk sangat2. ya ALLAH kuatkan hati ini...Hari ni mau buat kerja pun susah sikit, gara-gara tu orang :P 


wsalam

bersiar-siar :D

Salam....

saja jak update belog..sebelum masa menghantar assignment sudah tiba kan, jadi jalan-jalan.. sebenarnya sudah rancang time semester 2 lagi, tapi keadaan tidak membenarkan....kalau saya tidak kisahlah, Ranau adalah tempat saya dilahirkan, so bila-bila boleh jalan, tapi memandangkan sahabat tercinta saya sangat-sangat mahu melawat tempat saya, so..ok...best oo bjalan-jalan dengan kawan...sekepalakan jadi no problem jalan bersama, lagipun guna kos rendah jalan-jalan.. kalau mahal, sorry lah....bila lagi mau bersama-sama kan, kejap nanti habis study, tiada masa sudah bersama-sama sahabat, sebab mungkin sudah busy dengan hidup sendiri....ini pun kami satu program senang sikit sentiasa bersama-sama......





















weiyy...

Salam hari sabtu :) lama tidak menjenguk blog.....malas yang teramat sangat..kadang-kadang tukar privasi blog...assigment sudah bertimbum..sem ni tiba-tiba pula ada program berjual beli, berlakon..macam semua benda kena buat...sabar jaklah...nda sabar habis sem ni...:P banyak betul meeting..ntah apa-apa juga..kin panas....tata

Pening..

Salam,
seharian teda kelas, pening makan, online, tidur jak kerja...esok kelas sampai petang, sungguh best minggu pertama ada kelas :P...adakah patut tutorial 2 jam...huha rajinnya saya mengeluh..baik untuk kesihatan...tadi cek takwim, bukan sebab semester ni, tapi sebab cari bila cuti akan menjelma...bulan april midsem, lebih kurang sebulan lagi ada..bikin sakit hati pula tau..lambat cuti :P ketara ni tiada semangat sebagai seorang mahasiswi..sudahlah jadual penuh..rancang mau balik setiap minggu hancur berderai-derai.....tidakkkk...

subjek sem ni
-pengantar psikologi eksperimen
-konflik dan resolosi konflik
-psikologi fisiologi
-analisis data
-kaedah, teknik intervensi
-english for occupational purpose
-asas pembudayaan keusahawanan

ada tujuh, tambah 5 kelas tutorial, tugasan? ...tidakkah akan mengundang stress? ? huh...dapat lg kh berfuy0-fuy0 seperti dahulu...kalau dapat saya bersyukur..kalu tidak tolong ingatkan aku!

trylah masa memandu :P sleep safe kan...
Selamat Malammmmm...tata

Cute Warning..!

share dari page ntah mana...

awas lelaki d luar sana..haha

psychologist.

salam..

Siapa minat hendak jadi psikologis? di Sabah ada sekolah psikologi, siapa mau jadi psikologis sejati silakan memohon di UPU...=.=, mempromote :P

betul3
last2 SPSS.

=.=

Salam..
hari ni sampai di rumah sewa, dari Ranau..ooo tidak baru berapa jam tingglkan rumah...rasa sebak ja ni dada tau...kesan 1 bulan sama-sama family bagi kesan sangat-sangat, apa lagi meninggalkan rumah dalam keadaan family yang kurang ok..rasa macam mau sendiri perhati dorang, rasa macam nda nda mau kc tinggal..serius, bukan macam cuti-cuti yang lain..sedangkan cuti 4 bulan hari tu, perasaan sy kc tinggal rumah jauh berbeza dari sekarang....bukan sebab mau dirumah terus, saya sedar saya ada tanggungjawab di sini...rasa susah mau simpan sendiri..tapi apa boleh buat kan...
Sem baru, subjek baru, n pengalaman baru...penat mau fikir..belum berlambak assignment sudah mengeluhkan.. pesan mama n bapa sebelum berangkat p sini sama dari dulu sampai sekarang..yah insyaALLAH akan masuk p hati ma ingatan...
situasi 1:
tadi masa naik teksi...dengar perbualan pakcik teksi.. penumpang 1 : dulu ko bawa teksi jg meh pakcik teksi : tidak sia bawa orang-orang kaya penumpang 1: oo pakcik teksi: sia hairan o …

Alahamdulillah ....lega sangat sangat

Salam..

Selamat hari Jumaat :) yeah..hari keluarnya result bagi pelajar macam saya..budak eu em es
Semalam..saya bad mud, bukan apa sebab berdebar bedar pasal result bagi semester 1 sesi 2011/2012 punya result...
sumber dari group Sekolah Psikologi dan Kerja Sosial.

sepa tidak heart attack kan, sebab mulanya result kuar 18 atau 19 hb ni, n group Mpp tiada pun bisaing pasal ni, prihatinnya sekolah saya :) mulanya tidak menjangkakan yang terbaik dari exam sem lalu, target 'asal tidak repeat' tu memang target setiap sem..kalau dapat lebih dari tu, jadi bonuslah bagi saya..semua subjek membunuh sem lalu, alahamdulillah melebihi jangkaan. terutamanya kertas statistic sosial dan kemahiran menemuduga, sebab sudah bersedia dari segi mental mahu repeat subjek tu tapi alhamdulillah Allah swt kabulkan doa saya supaya dapat lepas kertas tu..segala kebimbangan selama cuti ni, berbalas balik...segala usaha tidak tidur sepanjang malam, berjalan kaki dari luar gate sampai sekolah, buat kajian lap…

;D

Selamat Malam

Tiada idea mau update belog.................huhaaa.......hishh saja ja....

13/02/2012...bantai lagu dari Kotak Band 'Selalu cinta'..weh banyak juga sebenarnya lagu dalam karaoke list, tapiii lagu selalu cinta tu, bantai habis-habisan...sebab macam best....


Bagaimana bisa aku tak ada di setiapmu melihat sementara ku ada bagaimana bisa kamu lupakan yang tak mungkin dilupakan aku selalu cinta, selalu cinta
Kamu hilang, aku menghilang semua hilang yang tak kukira jangan tanya lagi, tanya mengapa
Bagaimana bisa aku tak ada di setiapmu melihat sementara ku ada bagaimana bisa kamu lupakan yang tak mungkin dilupakan aku selalu cinta tapi kamu tidak tapi kamu tidak, tapi kamu tidak
Bagaimana bisa aku tak ada di setiapmu melihat sementara ku ada, aku selalu ada bagaimana bisa kamu lupakan yang tak mungkin dilupakan aku selalu cinta tapi kamu tidak tapi kamu tidak, tapi kamu tidak
berkaraoke d rumah dulu dan sekarang lain..kalau dulu guna disc yang ditetapkan, bapa asyik beli vcd karaoke bro…

memes...haha

haha...tajuk men hentam....ok hasil tangan sendiri...kurang seni..


sia hentam-hentam seja buat...ilham dari page SABAHAN TROLL... mau try buat p page ni  http://ragemaker.net/
selamat mencoba...

Laju-Laju

taip entri laju-laju, tenet sangat laju dan......masa berlalu sangat laju! minggu depan sudah balik UMS... Sungguh laju keadaan, semakin meningkat umur, semakin laju nya masa itu......

MALAS...

selamat ptg...


* Karaoke sendiri-sendiri *forever alone...haha

suatu malam

tiba-tiba datang sms yang berbunyi .... " awak, kenapa tak sambut " ...perghh..sepa juga org semenanjung msg ni...., saya membiarkan orang tu hantar-hantar msg...salah no kali malas mau layan...tiba-tiba hantar lagi msg " awak, saya kcewa awak buat macam ni"...haha...
telefon bejuta kali pun nda dapat sebab sim celcom saya berada dalam broadband, bila org tefon bunyi "tut...tut...tutt~~~~" memang ada tapi.......saya tidak tahu sy kena tfn dan saya tidak akan dpt sambut..hoho..SMS dapatlah..bersms dalam laptop..! ..so kena minta maaf lah sesiapa yang berkenaan, kalau ada tefon dan sy tidak terlayan, saya minta maaf..apa-apa benda penting pesanan text ringkas masih ada. 
selamat petang!
p/s : jgn hidup diatas tingkahlaku orang lain.
tata :)

Facebook & Privasi

Album profile picture adalah sangat privasi...dan saya amat gumbira...suatu hari, kira bFF lah kunun...

Dia : Salam, sudah jumpa FB baru ko...* dia online guna hp
Saya : Silakan Add aa...wajib!
Dia : ok ok, apsal nda kc jadi profile picture yang hitam putih tu?
Saya : eh mana pla gambar saya macam tu  *perasaan sejak dulu album sudah diprivasikan "only me" "custom" terutamanya profile picture
Dia : ada bha, yang dalam album Profile picture tu....sudah juga sy download, mau bukti ?
Saya : ehehe..yalah

kantoi.....lalala....jadi selama ni teda guna saya memprivasikan album dalam facebook itu...mungkin boleh akses dalam hp kali kan, x tau hp jenama pa..dia guna hack kh cheat kah apakah..tetap tidak diketahui dan saya malas menyibukkan diri tanya benda tu...Tapi alhamdulillah xda gambar yang private sangat, yang sedang-sedang saja :D

p/s : sedang download video untuk karaoke, haha jimat kos...x pyh beli cd...download-convert-masuk pendrive-cucuk d dvd player...menyanyi sa…

the salvatore brothers..*

salah teknik..

eh apsal x bergerak...haha salah teknik


hahaha..comel plak dorang ni.... Ian n paul aka damon n stefan..tiada kerja lain dan tiada muka lain mau diedit jadik cam ni...gila ma dorang dari S1, S2, S3...episod14...~~

mood : sadis, video drama vampire diaries terpadam...S2..sakit jiwaaaa!


tataaaaa

sayang dia juga

Assalamualaikum wbt...

Best tidur hari ini..sejuk...ketara bha kuat tidur, wah wah wah...

suka ayat di atas amik dari fb bookofquote

mood sekarang lagu dusun..sejak bila?? sejak saya rasa saya patut tahu..:P

salam Jumaat, alhamdulillah hari jumaat pula hari ini..terasa familiar pla sama ni tarikh hari ni sebab di almari time kecil kecil dulu ada bertulis no tarikh ni..yes dihari yang mulia ini, tiba-tiba dapat msg dari GF abg saya..."sudah ucap birthday sama abg kau?"...hehehe upsss,, sy ni adik jenis mcam mana ni..takkan itu pun x tauuuu...terus time tu, abg tefon..mentang-mentang  free...x free pun dy rajin tefon pun..kan? ..mula-mula dorang mama yang sibuk bercakap-cakap..tapi lepas tu amik peluang ucap birthday dan berborak sakan dengan dia....hahahah sumpah, ketawa jak kerja..then perkara paling saya suka..bila tanya.." kenapa ma x buat facebook?"..terus dia jawab " buat apa tu facebook, xda siok..".....hahaha....saya jawab " baguslah kalau begitu,…

................makan makan........................

Ditengah tengah malam...rasa macam mau makan aiskrim.....haishh...mau makan yang banyak punya..hohoho
mngidam pla..
disisi yang lain...

teringinn sangat...


haha, sebenarnya tengah lapar tahap gila vavi utan....makan tengah malam..boleh mengundang ke arah kegemukan,,,* ceh sejak bila kisah ni... nda taulah btl kah tidak dengar orang lain bilang....wlupun teda makanan mcam diatas tengahmalam macam ni...tapi kena makan juga..hehehe yang penting perut kenyang.....ok bai..makannn  p/s : melampaulah baha mau makan aiskrim waktu malam/ d ranau sejuk lagi...

malam...

bestnya cuti 1

salam 
dan salam jumaat kepada yan sudi melawat dan melihat blog ini..tiada paksaan ok :)
lagi hujan, suda dua hari hujan..keadaan Ranau sejuk sangat-sangat, kalau mau tidur mesti guna yang tebal-tebal punya...mandi pun bikin susah hati...perghh...time-time cuti macam ni pla hujan rajin turun, ambulance ikut berbunyi bunyi sekarang....
tengah online guna notebook 1 Malaysia milik adik saya punya, update belog sementara dorang semua jalan g solat jumaat....blackout! bila lah ada api balik.......home alone! demam vampire diaries kembali dalam season 3, yalah mcm sebelum sebelum ni, dalam sem 2 tgk season 2, sem 3 tgk season 3, ngamlah cuti-cuti begini.....sanggup inda tidur, tapi kalau study, tidur tu mahal, esok-esok jawab exam, stress satu orang....tiba-tiba ingat result exam...matai!habis3...bimbang sudah.
bateri notebook ni pun tahap low sudah!  nanti lagi saya sambung mengarut dalam blog......
dadaaa....

VD season 3!!  n da gang
WITH
niklaus


Bulat pErut...

yg sarung pink yang tidak distreka adalah saya..haha..eh rambut saya macam helmet sudah :D

terjumpa gambar lama. time ni umur abt 5 tahun.. bulat kan.. masa ni sudah kena mention " c ayyu pindik-pindik tagap ni kalau sudah besar".....ermm apa-apa jalah..tidak kisah pun.... yg penting alhamdulillah saya dipanjangkan umur sampai sekarang........

dan, sejak akhir-akhir ni,banyak sungguh yang komen " kenapa kau gemuk sudah?"..saya hanya jawab " hahahaha iya kh gemuk", dalam kalangan aunty-aunty kesayangan
my mama turut jadi pengomen " na kann ko besar sudah"?  bla bla bla bla.. sejak bila sy kecill.... cubalah komenkan " eh gemuk sudah jerawat ko "...nanti sy jawab.."sandi juga ko ni"... wkwkwk haha
apa-apa pun cuti sem baru seja buka....cuti sem ni best..memang best..satuuuu ja perkara yang nda best...fulussss...teda duit, keluar pun susahh....susah mengaktifkan diri..kunun..tapi klu kena sponsor..sy no satu mau kuar...:D
ok bai

HAPPINESS?

SEBAB! :

SAYA RASA BAGUS --------->

DAN




COOL








EH INI KIUT :)

Jadi?

Salam!!....
Kami Cuti Lagi!..Seminggu, minggu depan ada dua kertas lagi, jadi kami sudah merdeka bagi semester 3, alhamdulillah berjalan dengan lancar selama tiga hari berturut-turut menerima tekanan final exam..harap-harap assignment membantu kami untuk dapat markah lebih. mahal bha 40% dari assignment kan..jadi sempena cuti seminggu, saya bermarathon tengok movie terus..update belog pun sebab bosan menonton terus, tiada benda mau dibuat juga kan..online Fb pun, tiada benda yang mau dibuat, paling-paling pun tengok status friendlist seja.. tidak dinafikan kadang-kadang online fb ni best kadang-kadang membosankan.
Banyak-banyak movie, movie Lawak+Sedih ni movie Thailand....berkaca jugalah mata....sudah lama kali ni movie, baru sekarang saya tau kewujudan ni cerita ...sumpah, memang lain dari yang lain. Saya rasa sedih lagi cerita First Love dari ombak rindu. BAGI SAYA lah...sorry to say2x....:D

saya share gambar mereka, sebab mereka amat comel! Sedih part yang niii

ni pasal movie ni unik
he…