Skip to main content

yeah

Salam..:)

Selamat Malam...baru juga habis menonton movie  " Aku Tak Bodoh"...filem Malaysia, ermmm tengok dari awal   rasa macam pernah tengok..ingat-ingat balik movie "im not Stupid too" movie Thailand 'kali'....ala cerita yang sama...disebabkan jalan cerita tu, rasanya dapat membuka mata masyarakat sekarang ni, apa salah kalau di 'Melayu' kan benda baik..sudah namanya peranan media massa. Oklah! bukan mahu menjadi tukang buat sinopsis movie pula....banyak kerja, tapi buat gaya macam tidak ada kerja.

yala, kerja saya bukan asyik tengok belog jak, bukan asyik online fb muka menghadap skrin memanjang, melainkan ada assignment lah *sepa student U, taulah kenapa kan xD
Online fB tu memang adalah, tapi tidak pula lurus bendul sangat, yala buka Fb nampak "what's on your mind?" terus tulis benda dalam fikiran...dan dalam fikiran mestilah kita fikir banyak kan.. itu ini itu ini itu ini itu ini itu ini...kalau macam tu..setiap masa akan muncul kata hati dalam Fb....tapi tidak kisahlah semua tu...tidak mahu komen banyak, sudah lumrah kan...Fb kan sudah makin maju, setting fb pun sudah maju dan tidak ada alasan untuk saya tidak berpuas hati dalam situasi di atas....:), tapi kes sindir menyindir dalam mukabuku memang banyak, baaaanyak sangat....

ya iyalah, kata orang kita dapat tahu personaliti seseorang hanya melalui status di mukabuku, cara orang itu menyampaikan rasa hati dalam status-statusnya, cara orang tu pos gambar dalam album, cara orang tu komen dan banyak lagi..contohlah..ok saya bagi contoh yang saya sendiri boleh faham..si A baru beli kereta 50 biji, snap photo dan post dalam mukabuku, beli hp 10 biji bagi tayang seluruh alam maya dan banyak lagi....lagi? baru bangun tidur, ambil gambar diri sendiri, post dalam mukabuku sambil ucap selamat pagi....Ya Allah jauhkan lah diriku dari sebarang bentuk riak, perbetulkan lah niat sepanjang saya berada dalam alam maya ni dan diluar alam maya, insyaAllah..saya tegur diri sendiri demi kesejahteraan diri sendiri :D ya lh, saya pun manusia biasa juga....

okbai..senggugut membunuh.







Comments

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …