Skip to main content

Minggu ke empatbelassss

Salam....tepat jam7 segala kelas jenis kuliah, pembentangan, dan assignment sedah beres semuanya.....yeah, tapi detik detik habisnya benda ni semua banyak perkara yang memanaskan, yang buat kami geram dengan semua yang terjadi, time pembentangan...ya Allah memang memang memang dan memang buat kami sentap dengan perangai orang macam tu..ya lah, baru first time..orang bilang masih kebaruan dalam hal macam ini, harap-harap junior tidak dapat nasid gila macam kami. .

walau macam mana pun kami juga berjaya buat serangan bertubi-tubi dengan orang itu....hahahahahahah PUAS HATI...!!

bukan apa, kita sama-sama ada hati!! kalau kita jaga hati orang, automatik hati kita akan dijaga juga kan? masing -masing ada kelemahan, sudah tahu lemah jangan ditunjuk terus. Tahu diri kita tidak sama level, kami sedar kami di tahap mana. kami di bawah dan diri kamu di atas dari kami, sebab kami tahu  kamu banyak pengetahuan dan pengalaman orang bilang lebih dulu makan garam..tapi jangan buat kami rasa kamu dan kami sama taraf, jangan lah buat kami rasa macam tu.. nda best lah.

 Bestfriend!!!...saya sokong kamu didepan belakang atas dan bawah...:)
ada kami kisah!!

keadaan ala2 begini
Tapi nda apa Terima Kasih atas segalanya..you are the best!!

yeah!! esok balik Ranau~~ bye KK

Comments

Popular posts from this blog

Manusia Biasa

Sorylah sy pun manusia, kadangkala pandai meluat juga kadang2 walau pun cuba sedaya upaya endah ni perasaan.. Bgus lg sy menjauh dari libatkan diri. Saya sedaya upaya mengelak. Minta maaf..kc luah di blog pun cukuplah. Astagfirullah..

Insan Bernama Kekasih...Merinduinya~~~

assalamualaikum wbt..
esok hari apa? mm semestinya hari lahir kekasih kita iaitu nabi Muhammad SAW.. baginda merupakan Nabi kita yang terakhir, sumbangan dia yang tidak terhingga sehingga islam sampai ke hari ini. Alhamdulillah.. kita masih bertahan ;)..
Sebagai islam, kita mesti tahukan sejarah dan pengorbanan Kekasih Allah itu? dari kecil lagi kita sudah dibesarkan dengan cerita-cerita pasal baginda, huhu betapa baik, mulia, tulus, jujur kekasih kita tu kan?...bila ingat balik cerita dan sumbangan baginda, betapa kecilnya saya di muka bumi ini, bila fikir generasi islam sekarang, dengan mudah jatuh ke arah yang salah, sedangkan besarnya sumbangan baginda kepada Islam, senang2 ja generasi yang meruntuhkan. Astagfirullah....sedangkan saat kemangkatan baginda, dia masih memikirkan umat dia, sedangkan kita? sy pun nda tau mw cakap apa...sebab sy pun insan yang selalu alpa..
tapi alpa2 sy pun, masih ada hati. :) sejak berkecimpung dalam hal2 internet2, facebook2..macam2 sy jumpa....tapi al…

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …