Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Study week !

salam... selamat malam!..
Study week! hampir dipenghujung cinta ... dalam kesempatan tu, saya balik rumah, alaaa tempat di mana saya membesar...Ranau bumi tercinta, mulanya mahu bercuti selama beberapa hari saja, tapi melarat sampai seminggu..balik pun sebab macam lama sudah tidak membalikkan diri di bumi Ranau..hari tu balik hari sabtu, bergegas tu balik..sebab petangnya tu kena balik kampung halaman mama, sebab abg sepupu kahwin..eh makan belanja..mulanya tiada hati mau balik tapi disebabkan saya tahu nenek saya terlantar sakit di kampung, saya berusaha lawan kemalasan hati dan ikut mereka balik kampung..sampai kampung memang nenek tengah sakit sebab jatuh hari tu :(..harap si nenek cepat baik...
sudah cadang mau balik hari khamis, tapi my bapa pula suruh jangan dulu balik KK..naa bertambah semangat mau cuti, tapi kena belajar juga +.+..yaaaalaaaa sudah nama dia cuti untuk belajar, kalau di sana pun bukannya terbelajar juga pown...perkara paling bikin tension bila hari exam berturutan …

Minggu ke empatbelassss

Salam....tepat jam7 segala kelas jenis kuliah, pembentangan, dan assignment sedah beres semuanya.....yeah, tapi detik detik habisnya benda ni semua banyak perkara yang memanaskan, yang buat kami geram dengan semua yang terjadi, time pembentangan...ya Allah memang memang memang dan memang buat kami sentap dengan perangai orang macam tu..ya lah, baru first time..orang bilang masih kebaruan dalam hal macam ini, harap-harap junior tidak dapat nasid gila macam kami. .

walau macam mana pun kami juga berjaya buat serangan bertubi-tubi dengan orang itu....hahahahahahah PUAS HATI...!!

bukan apa, kita sama-sama ada hati!! kalau kita jaga hati orang, automatik hati kita akan dijaga juga kan? masing -masing ada kelemahan, sudah tahu lemah jangan ditunjuk terus. Tahu diri kita tidak sama level, kami sedar kami di tahap mana. kami di bawah dan diri kamu di atas dari kami, sebab kami tahu  kamu banyak pengetahuan dan pengalaman orang bilang lebih dulu makan garam..tapi jangan buat kami rasa kamu dan…

saya ketawa bila tgk ni :D

hahahaha...stress..

:D

c Fina dan c Ayyu time ni sakit perempuan, memang tidak tahan, lalu ambil inisiatif duduk sebab tunggu kawan-kawan membeli belah, memang sakit sangat kalau berdiri lama-lama.. walaubagaimanapun saya berjaya menjalankan diri keluar pergi makan ikan bakar di pasar malam kk *sedap sangat-sangat masuk bulan ni dan bulan lalu, sudah masuk 4 kali kami bantai ikan bakar... sekarang kuliah, assignment, pembentangan sudah banyak yang diselesaikan, jadi kami selaku pelajar (program kami jak kali) memang dalam masa-masa macam ni, ada banyak masa kosong, kelas banyak batal * kena suruh tumpukan kepada encik final exam :P lah tu kan,... jadi ambil masa jalan-jalan..tapi bukan kerja menghamburkan duit..ok kira bajet : -tambang pulang balik dari rumah sewa ke tempat syurga makanan : RM2 - makan ikan bakar : RM 8 ( kongsi dengan 6 org kawan, sebab ikan tu besaaaaarrr, salut lah klu sorang-sorang dapat bantai!) -minuman : RM3 -benda lain (klu mau) : RM masing-masing punya tau ( terpulang dengan nafsu masing-…

yeah

Salam..:)
Selamat Malam...baru juga habis menonton movie  " Aku Tak Bodoh"...filem Malaysia, ermmm tengok dari awal   rasa macam pernah tengok..ingat-ingat balik movie "im not Stupid too" movie Thailand 'kali'....ala cerita yang sama...disebabkan jalan cerita tu, rasanya dapat membuka mata masyarakat sekarang ni, apa salah kalau di 'Melayu' kan benda baik..sudah namanya peranan media massa. Oklah! bukan mahu menjadi tukang buat sinopsis movie pula....banyak kerja, tapi buat gaya macam tidak ada kerja.
yala, kerja saya bukan asyik tengok belog jak, bukan asyik online fb muka menghadap skrin memanjang, melainkan ada assignment lah *sepa student U, taulah kenapa kan xD Online fB tu memang adalah, tapi tidak pula lurus bendul sangat, yala buka Fb nampak "what's on your mind?" terus tulis benda dalam fikiran...dan dalam fikiran mestilah kita fikir banyak kan.. itu ini itu ini itu ini itu ini itu ini...kalau macam tu..setiap masa akan muncul ka…

sayang dorang :)

sekitar kg. E...UA......api-api....1B(mcm teda tempat len..kecian..terima hakikat +.+
:)
kami dalam dunia patung bebulu..beshhhh
mix...:P

alhamdulillah...semua kerja..assignment...siap! tinggal presentatio untuk Interview & Observation Skill.....gud luck:)

Malas

my kakak yg mintapuji..kdg2 baik kdg2 bikin...aishhh :D
Malas kena sponsor terus dari sister.....tapi apa boleh buat.klu terpaksa...student life btl2 kena terer susun duit..tapi sy masih belum ada kebolehan sepenuhnya..sorry!...
gambar teda motif...cuma c ct cantek... selamat petang..:)

=.=!

Tunggu Akma siap cucuk duit..mau makan!
suka gambar model di belakang itu..wah wah wa
Zaquan Adha gempak selebriti d 1B hari tu....
jimmy pun ada..
 artis gempak selebriti d 1 B
upin ipin pun ada juga

Nda taupun hari tu ada gempak selebriti d 1B...* kurang pemes kali kan..haha gambar minggu lalu sebenarnya....
p/s: sorang2 di rumah..wuwuwu okbai