Skip to main content

XD

nampak blur dan lowong title di atas..peduli pa lah..bosan d rumah trus...dorang pun bz2 jak slalu....tpi sy nda kekurangan kasih sayang tau!..

* dy cek cek surat medical check up tiap bulan..n tanya pa maksud " expected value"...lama terdiam dekat dy...trus tgk sy cakap nilai yang dijangka..dan terus berpaling sebab sudah bergenang ni air mata..sepa thn kan tgk mcm tu...klu lah~~~~ 

adik: bapa, mari trun kedai...mau beli minuman ma makanan untuk mau bawa besok di sekolah
bapa: minuman apa juga yang mw beli?
adik : apa-apa ja..
bapa: yang mcm mana?
adik : yang mcm mana ja..
bapa : em klu begitu sitaut ja lh..(penat sdh dy layan jadi dy main2)
adik: ehhh mulauuuuu

sy haha seja dgr...

jadi disebabkan dorang selalu bz..beli barang pun waktu malam..kedai pa yang buka.. milimewa jaklah sasaran klu waktu malam..hu ha...my bapa bawa sy sekali sebab adik kena suruh masak bawa lauk ayam masak kicap..tpi c mama penat...jadi adik yang lepasan upsr tu cemas..sebab nada benda yg dy mau bawa p kelas esok...jadi penyelesaiannya..my bapa bawa turun pekan beli pa yang patut....

sedang my bapa cari cari barang.. serius kali pertama ikut bapa sy beli barang...beza dgn my mama...klu lelaki tgk kualiti, terus ambil...beli barang dapur trus dalam kuantiti yang banyak betul..adakah beli garam 7 bungkus...kicap yang besar trus, biskut sekali jalan 3 bungkus trus....

sampai di bahagian makanan2 ringan...niat dihati nda mw beli apa2 juga..tolong bawa barang jak...

bapa: ayyu apa yang ko mau ?
saya: ni na jak..snek ikan bilis...
bapa: ehh mcm karatas seja ni....(tapi dy ambil juga masuk raga)

adik sy tunggu kena tnya....

adik : bapa, tanya sy lg ma apa sy mau
bapa : eh tia payah sudah ko....

saya: kecian ko x kena tanya..hahahaha
adik: biarlah...

time my bapa bayar d kaunter kami di luar sdh..adik sy nampak tu game patung-patung yang bg masuk duit seringgit trus main..klu terer dapat patung lah klu xda bye rm1..berperasaan pla dy mau men..siap minta duit sama sy....dy masuk dalam kedai balik p minta duit dgn bapa sy....tapi...

adik : bapa bagi sy rm 1.00 syiling, c ayyu mau men tu patung-patung di luar....
bapa:..................

automatik tgn sy tarik rambut dy dekat telinga.....baru ko tau!!!......
......................................................................................................................................................................


bunga kuning kunig mekar depan rumah..nampak cantik trus amik gambar..:)


cerita yang x bleh blah dari otak..

adad : beh' sy sdh tulis nama ko d mat salleh untuk tinggal asrama..
adik : bha ko tipu seja tu...c mama x kc tinggal sy asrama juga
adad: tpi sudah sy tulis nama ko d papan asrama....bulan 12, kita sama2 p beli baldi, berus gigi sama cadar asrama warna putih....
adik: menangis~~ T.T kena buli...

jalan jalan di pekan dalam keta dgn my bapa..tiba-tiba nampak org kc lekat2 tanda harga d dahi dy...

saya: bapa, org gila kh tu?
bapa : cuba p tanya dy, dy gila atau tidak..
saya: $R^&%^&$#..haha seja



good night..

Comments

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …