Skip to main content

Kritik

Salam~~

okaipp.....mcm terasa mau update blog hari ni..sebab esok cuti, bukan tiada benda mau dibuat masa-masa sekarang ni...yalah haousemate pun p camping..tinggal kami bertiga jak lagi dalam rumah..alhamdulillah masih bertiga klu sorang macam mana? ngeri pun ada kali.....mentang mentang area sini ada nurse......teringat plak kisah movie sick nurse..nda cukup tu...bukan mau cakap semua nurse m********** berperangai begitu....agak tidak senonohlah kn kalau perempuan merokok...bukan kadang- kadang tapi tiap hari bgeng lagi tu..alahaiii...sudah tu d jendela dengan bangga lagi tu merokok.....rasanya nurse sinonim dengan kesihatan kn? tapi kenapa jg masih menggadaikan nyawa semata mata mau benda tu jak...kan masih banyak makanan lain...apa-apa pun jadi dengan wanita nurse tu..yg kasihan ibubpa dy......


bukan benda ni sepatut nya yg sy mw membisingkan diri....Hari ni:-

Naik bas..ada pempuan kin panas...sebab beg dy terlampau besar dan keras..beg sikut...dalam bus sy berdiri betul2 sebelah pakcik pemandu...tu perempuan sibuk himpit sy guna beg dy..punya sakit tgn menahan..klu sy nda tahan..memang benar mmg terhimpit jua tu pakcik...pas tu sy pegang beg dy supaya dy pandai undur depan lagiiii..tapi dy tgk..n mnyidir dengan kwn dy....geram wey...

dalam kelas, orang belakang..lelaki..bising sangat sangat..ntah apa yang lucu...tgk tajuk lecture pasal kelahiran bayi..yaAllah..disana juga dorang ketawa2..sdhlah sy nda faham apa bahasa dorang...nda dorang sedar dorang pun melalui zaman kelahiran..mama dorang pun melahirkan..apa yang lucu..siap mengejek lagi...

time kelas kemahiran menemuduga...ok best lah..tapi da 1 part..sy agak terkilan.....lecturer ckp, klu maha sesuai untuk tuhan..mksudnya tu ALLAH lah...maharaja tu nda ngam sudah...bila ALLAH maha marah sekali jak manusia boleh ranap...mcm kes tsunami kan....ya sy mmg setuju.....dan tiba tiba da org cakap dgn sy.." klu begitu tuhan x maha pengampun kn"...terasa ni.....lama jua sy berfikir.....klu mcm tu...kita sudah besar..mesti lah tau mana yang negatif n positif...mana tempoh panjang mana tempoh pendek...ntahlah pandailah fikir sendiri....bosan..

trus jam 6 balik...naik bas ni..mcm cm jenis org bleh kita nampak....mmg bermacam mcam...kereta rosak pun,,,dorang mw sound...sdh tu memaki lagi..kesian jua lori rosak tgh jalan....kiri kanan ada kereta, jgnlah memaki lagi wahai driver bas...ko tu bawa penumpang banyak...kerana mulut badan binasa...jgn pasal ko punya mulut jak...ko punya penumpang binasa...

kesimpulannya...hari ni penuh dengan perangai orang dijumpai area sini..penat penat penat.,....kedai makan tu 1 ketul ayam rm3..sekecil itu...teruk..


bestnya mengkritik...



Comments

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …