Skip to main content

Adik tuan rumah...thank u..

Dapat no tfn dari tuan rumah...rasa macam masalah sdh mau selesai..perghhhh...
hari tu bertukar hp dengan adik tersayang...terus baaaanyaak no hp yang hilang...time mau call tuan rumah sewa hari tu..hilang..jadi nda jadi ni mau call..terus tu try test cuba minta dengan abg agen rumah tu..tapi ndak pula dy membalas...haishh..dalm hati..berfikir fikir berabis ni mau dapat no hp tuan rumah....ok

cara satu : p tempat management ua ni..mintak no hp pemilik...

cara dua : berabis menghantui agen tu..minta no hp

cara tiga : cari facebook tuan rumah tu...

antara tiga tiga ni...sy pilih cara tiga...nah search d fb ...keluar nama orang lain..tapi nama bapa nya tu sama seja..try buka profile dy...perah otak ingat rupa tuan rumah..flashback habis habisan...nasib baik muncul jua muka tuan rumah di fikiran...nah try add tuan rumah n adiknya...tapi tgk wall fb tuan rumah tu..mcm last buka fb masa bulan 3...nahh lagi masalah...inisiatif lain..add adik nya yg mcm aktif jak online....alhamdulillah nasib badan,,,,trus2 d approve...yess.........terus chat n minta no tuan rumah...tinggal mau tefon lagi....haha
bingung kali adik dy..x palah..minta maaf sduah dy kakak ko..terpaksalah sy libatkan jua...


owh ya...tukar lagu blog..best kan, ermm curi curi curi hatiku cuma cuma cuma nun jauh selalu~~~~ lalalalala
terbiasa mendengarkan di rumah...my bapa salah seorang peminat band D'lloyd...biarlah kilauan emas punya~~..

selamat malam :)) okbai

Comments

Anonymous said…
ayat paling bkinn kangai

'ok bai'
ayyu said…
tei? hahaha..lek ko..jgn kangai
EB said…
Damn lagu ni nice gla.. Arrrggghhhh sasuka.. hehehe..
Sasuka ko skali la ah ayyu..hhehehe.. curi2 hatiku.. hahaha..
ayyu said…
EB naa dy penangan dllyd bha..hehe..bnyak lagi lagu dorang best bha

Popular posts from this blog

she is Ana Faraqien

hehe..betul kai tu sy punya tajuk...emm hentam sejalah kan....nah tujuan mo coret2 hari ini mw mmbalas persoalan yg tersebut, along sy jawab d blog sy aa.... :)))
ok 1, 2, 3 mulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-  *cemas*

1) Norfarhana Asyiqien
2)along, bolong, farhana, kak iqien(btl ka ni ejaan aa long??)
3) mamanya orang Bajau(semporna) bapanya Dusun( Himbaan)...sy ckp2 seja ni..hhihihi
4)ketinggian amat tinggilah.....time tingkatan satu, dylah yg paling tinggi....berat?? sy lupa suda ada bh tu dy cakap2..hihihi
5)yg penting cantik dan cerah..chinese look bha dy..
6)warna kegemaran dy..emmm teka jaklah...hitam, putih n merah...huhu kan...antaranya lah
7)haha..c along...ermm jgn cakaplah...tgk itu gambar2 dy....photographer...model lagi.....cita2nya yg lain sy nda tw...huhu
8)sy suka sal dy....kuat ketawa....bnyak....sy suka dy seadanya...:)
9)bnyak saya tahu pasal dy..hihihi bnyak jugalah....bnyak idea....jarang sama2..tapi cerita 6delta,walaupun setahun,sdh cukup untuk mw kenal dy siapa...:)) sy ba…

say no to valentine day!!

haha..bukan pa, mmg pun ndak boleh sambut..alahai baru tadi nmpak page klik sini, alahai....makin sy nda faham....haha apa pun sy tetap sokong ustazah sebab sy suka dia...valentine day adalah haram disambut, iya perkara ini no hal lah, hari kasih sayang? weh tiap hari adalah hari kasih sayang, buat pa lah sambut ni benda,,, apa pun sy rasa bagus Malaysia kc haram sejalah ni penyambutan ni...pasal ni juga buang bayi bnyak jadi...selalunya org akan kira 9 bulan selepas hari velentine day, durang bilang akan ada berlakunya kes buang bayi..naahhhh...wajarkan..
ni tidak, hari valentine jak, adalah knun movie2, trus bunga2 kena jual..adoii cukuplah..buang masa...sy benci keadaan hina menghina itu, tau pun tersinggung, sy pun tersinggung jg baca komen2....klu iya pun maw marah ustazah tu..p lah cakap sendiri ma dia..janganlah kmu pun terjerumus p hina2...ckp org pandai, tapi tinguk diri sendiri, sendiri mnghina..jadi lepas ko rasa terhina, ko menghina balik...then ko suh org tu mnta maaf? he…

Report yang hancur..^^

Laporan kajian TITAS Pada minggu ketiga kuliah, Puan Ros Aizah Mohd Mokhtar telah memberi kolonggaran kepada kami untuk memilih tajuk kerja kumpulan masing-masing. Setelah berbincang engan kawan-kawan, kami semua bersepakat untuk memilih kerja lapangan dan memilih tajuk “asal usul dan adat istiadat kaum rungus di Sabah”. Setelah kami mendaftar tajuk kerja kumpulan tersebut, kami berbincang serba sedikit mengenai kerja lapangan tersebut. Pada hari itu juga kami merancang untuk pergi ke Kampung Pitas Kota Marudu untuk mencari maklumat mengenai kaum Rungus.
Tetapi, kami telah membatalkan rancangan awal kami untuk ke Kota marudu kerana terdapat masalah yang tidak dapat dielakkan sama sekali. Kami berbincang dan terus berbincang dan akhirnya kami mencapai kata putus untuk pergi ke daerah Kudat pula, kerana kami difahamkan penduduk daerah kudat kebanyakkannya adalah kaum Rungus dan ditambahkan lagi terdapatnya Rumah Panjang untuk tujuan perlancongan di kampung Bambagazo Kudat.
Seminggu sebelum…