Skip to main content

yang berada di Minda~~

Salam...

Bosan sgt sgt time ni....terus online..yalah, tiada orang yang mau kawan kan? bagus buat kerja sendiri kalau xda kerja..x p kampus sebab kami yakin kuliah belum mula punya..iyakah?? kami teka-teka jak..sebenar benarnya sudah juga masuk sekolah..saja, mengkaji jalan masuk dan keluar UMS..almaklumlah kami jadi pelajar yang tinggal luar dan bukan bawa jagaan pihak university...kena buang sebab? sebab tiada sebab langsung.....dan saya mula percaya "bahawa pendidikan adalah perniagaan"...bukti?   tadaa!!...tepuk dada kuat kuat dan jangan salahkan sy kiranya kamu masuk hospital gara-gara memukul diri sendiri..haha fikirlah sendiri~~~ kan kan...

..sem ni kami sdh jadi senior..peace...apalah kunun maksud sy mau letak begini..xda maksud pun..kami lagi teruk dari junior..sebab masuk ums..beli tilam almari segala..klu junior beli tilam almari..minta kena %^#^&%^ juga..makanya, kami lagi junior daripada junior...eh teringat, ada pelajar baru tanya tempat dewan kuliah, alahai kesiannyalah, sorang sorang dy bjalan bpeluh peluh lagi..dy tiba tiba menyapa kami yang sedang beramah mesra d dalam sekolah psiko...teringat dulu, sy nda sesusah budak itu, maksudnya nda lowong (bingung) satu orang mencari..sebab awal2 sudah dapat kawan..bukan seorang..hampir 5 orang...jadi keadaan tidak seteruk sorang sorang...dan sampai skrg kami berkawan :) dan menyewa sama sama lagi...

Kalau kita di tempat baru, benda yang kita kena buat adalah

- kena terer pilih sahabat..susah kalau xda kawan .serius..berdikari bukan semestinya sendiri sendiri tau.lebih lebih perempuan....kawan tu penting..kalau kita ikhlas..insyaAllah kwn kita pun baik dengan kita..jangan nilai orang melalui luarannya jak..memang adat berkawan ada naik dan turun...kadang kadang bergaduh kan..berselisih pendapat dan mcm- mcam lagi..:)..tapi alhamdulillah kawan kawan sy dalam U ni..semua nice nice belaka...

bukan mau cakap, sy seorang kawan yang baik...terus terang..sy sendiri pernah dan selalu rasa kurang selesa dengan kwan disekeliling sy..tipulah kan klu sy cakap..sy baik dengan semua org..statement yg agak silap dan dapat e dalam exam...kawan bertahun tahun tapi makan kawan apa guna kn...? semua benda yang kita curhat senang senang kena jaja....tapi last last dalam hati cakap " nda apa lah, dy tetap kawan sy",...kunun....

sy buka tingkap, nampak macam cantik..terus ambil gambar letak dalam sini^^..
pa pun jauhhhhhhhh btl ni mau p kuliah...bajet sehari RM2 pulang balik..sungguh..susah susaah yuran kena potong...kami yang ganti..bukan pihak u yang ganti ptptn..bukannya kami teguna juga bus....bikin penat..




p/s : rindu bapa mama:( Ranau..















Comments

kehidupan memang begitu ... kawan2 datang dan pergi ... suka pic tu ....mega di ufuk Barat ... :)
ayyu said…
Add Remove Block :) iya..memang lumrah berkawan...
thanks..memang cantik time ptg...
EB said…
Hehehe biasala tu time study.. Dulu masa stdy pn x kena bg hostel sudah.. apa lg tumpang rumah lec la.. nasib baik geng karas.. hehehe...
ayyu said…
EB naa...baik bh pla ada geng karas sama lec...kami terkapai2 lagi di sini..sungguh x siok...hehe
EB said…
Hahaha.. Lecture tu smpi jd bapa angkat sya tau.. hehehe.. Actly ada ramai lecture.. yg muda² jd geng karas.. yg da berusia jd ayah..
ayyu said…
EB em bha...kc kenal sy ma lec bagus2..mau kc jadi mama angkat...haha..ndalah kali..best pa tinggal ma kwn2..kn3

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …