Skip to main content

kura kura bingung


malas dengan orang yang kura kura dalam perahu pura pura tak tau punya..

kalau sekali sy ok jak..just :D gelak jak...(bukan gelak sebab dy nda tau apa apa)

kalau kedua kali.....(-_-) V peace.....sabar

kalau ketiga kali......ermmmm (*_*)w....geram melanda..malas mau layan

keempat kali...haishhh x ble jadi benda ni...(-!!!!!!-) 


Kalau berkali- kali..

keadaannya..sy agak menyampah...serius

org tu terus terus melekat ni..bahaya

eh apsal malam ni sy emo?
siap letak dalam blog lagi....
 ah biarin!!


besok lusa..menolakkan diri datang ke Ums...episod baru di UMS bermula lagi....best ada..nda best semestinya ada..kena tunggu tu..kena kejar assignment..

kadang kadang sy kejar masa..dan kdg2 masa kejar sy...sebab time d ums..sy amat rapat dengan  Masa..berkeja kejaran kami tu...klu Cuti 4 bulan ni...masa dan sy adalah musuh ketat..sy nda kc peduli jua tu masa....alahai hari selasa..tpi ingat hari khamis...itu bukan lupa masa itu lupa hari,,,,

Rindu orang yg jumpa time hari Rabu...kecil kecil comel..:D

Comments

Popular posts from this blog

Manusia Biasa

Sorylah sy pun manusia, kadangkala pandai meluat juga kadang2 walau pun cuba sedaya upaya endah ni perasaan.. Bgus lg sy menjauh dari libatkan diri. Saya sedaya upaya mengelak. Minta maaf..kc luah di blog pun cukuplah. Astagfirullah..

Insan Bernama Kekasih...Merinduinya~~~

assalamualaikum wbt..
esok hari apa? mm semestinya hari lahir kekasih kita iaitu nabi Muhammad SAW.. baginda merupakan Nabi kita yang terakhir, sumbangan dia yang tidak terhingga sehingga islam sampai ke hari ini. Alhamdulillah.. kita masih bertahan ;)..
Sebagai islam, kita mesti tahukan sejarah dan pengorbanan Kekasih Allah itu? dari kecil lagi kita sudah dibesarkan dengan cerita-cerita pasal baginda, huhu betapa baik, mulia, tulus, jujur kekasih kita tu kan?...bila ingat balik cerita dan sumbangan baginda, betapa kecilnya saya di muka bumi ini, bila fikir generasi islam sekarang, dengan mudah jatuh ke arah yang salah, sedangkan besarnya sumbangan baginda kepada Islam, senang2 ja generasi yang meruntuhkan. Astagfirullah....sedangkan saat kemangkatan baginda, dia masih memikirkan umat dia, sedangkan kita? sy pun nda tau mw cakap apa...sebab sy pun insan yang selalu alpa..
tapi alpa2 sy pun, masih ada hati. :) sejak berkecimpung dalam hal2 internet2, facebook2..macam2 sy jumpa....tapi al…

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …