Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

malam..

salam...

baru siap buat kerja  rumah..mcm budak sekolah pula....almaklum subjek orang putehh...tapi yang penting siap buat soalan interview pasal leadership.....mengantuk habis awal awal..sampai sekarang ndak pla sy tetidur bhaa.......

good night..ok bai

it's not about money money money~~~

kaching..kaching  :P thanks google..

[Jessie J]
Seems like everybody’s got a price,
I wonder how they sleep at night.
When the sale comes first,
And the truth comes second,
Just stop, for a minute and
Smile Why is everybody so serious! Acting so damn mysterious
You got your shades on your eyes
And your heels so high
That you can’t even have a good time. [Pre-chorus]
Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)
We’re paying with love tonight [Chorus] It’s not about the money, money, money
We don’t need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag Ain’t about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag. [Jessie J - Verse 2]
Okay!
We need to take it back in time,
When music made us all UNITE!
And it wasn’t low blows and video hoes,
Am I the only one gettin’… tired? Why is everybody so obsessed?
Money can’t buy us happiness
Can we all slow do…

kuliah pertama

Salam
Bersamaan 19/9/2011..baru menghadirkan diri ke Kuliah dan kelas tutorial...n automatik jadi kelas pertama bagi sem ni...yayyy.. apa pun nda da cerita apa-apa...lecture? lecturer?? bagi sehari ni alhamdulillah okey jak semua...nda tau nanti akan datang...update blog pun sebab bosan...bosan dan bosan...takkan sy mau tgk facebook berjam jam..ada laman lain jugakan...lagi pun maw bfikir letak status apa dalam fb tu memang haramlah..idea na da....takut takut jadi riak jadinya kalau update status melampau lampau kan...kalau mau orang menyampah..silalah riak dlm fb..~.~...tu sebab sy suka blog...x ramai orang dapat baca apa yang sy melalut dalam blog....walaupun sy sorang jak yg faham, tapi sy puas hati....:)
tiba tiba jumpa pic ni d facebook seorang photographer....d pasar ranau sy suka tu plastic hitam...dalam dy ikan masin sama bilis..my mama suruh bawa.....hahaha

okbai....

Mak cik yang jujur...

Bahawasanya sy sdh berada di Ranau, sampai tadi tengahari pada jam 12.30 tengahari..alhamdulillah..sejuk ja cuaca di Ranau..bukan macam di kk, uik naa bukan main tu panas bha, bahang tu nda pla sy dapat tahan…sy memang cuai sebab-
Lepas solat jumaat, sy sempat ketemuan dengan 1 org yang memang ingin dijumpai..daa lepas bergaduh sakan baru dapat jumpa..hish
Diikutkan cerita sebelum gansau, sy tergesa2 p masuk tandas….ok..mcm biasa perempuan akan tengok cermin..mau betulkan tudung yang senget kan…lepas selesai, dengan selamba sy jalan masuk kereta terus jalan...sedang rancak bercerita tiba tiba ada orang sms suruh sy menghubunginya..ah malaslah mau layan..orang salah no kali…nda lama kemudian ada orang telefon, suara ala ala makcik sudah…
Diringkas kan cerita..makcik tu suruh sy fikir flashback sekiranya ada benda penting sy yang hilang..eh gelabah habis jua lah..kena alertlah benda benda macam ni..bila buka bag..ya Allah…dompet pula yang tiada…dengan pantas telefonmakcik tu balik..~.~
Ok..…

.....balikk

Assalamualaikum...
Saya update blog lagi......kenapa?
sebab sy bosan...tapi bahagia sebab kuliah belum lagi mula, malas mau menghadirkan diri ke sana..habis tenaga  jak...petang petang mcm ni agak bising plak..suara perempuan mengilai ngilai ketawa...entah mainan apa dorang main..lawak sgt400 kali kan ..trus bunyi mercun nda habis habis dari semalam...dorang mau habiskan stok kali..time raya nda pula kau brabis kc letup letup bila semua orang kembali...dengan perasaan tidak bersalah pula kau  kc letup-letup...nda apalah bagi can jak..
orang lain datang tempat sejuk baru selesma, sy pla datang tempat panas..bukan main selesma lagi..xpa besok  mau balik Ranau....yeah...

sasuka..:)
ayyu..:)

yang berada di Minda~~

Salam...
Bosan sgt sgt time ni....terus online..yalah, tiada orang yang mau kawan kan? bagus buat kerja sendiri kalau xda kerja..x p kampus sebab kami yakin kuliah belum mula punya..iyakah?? kami teka-teka jak..sebenar benarnya sudah juga masuk sekolah..saja, mengkaji jalan masuk dan keluar UMS..almaklumlah kami jadi pelajar yang tinggal luar dan bukan bawa jagaan pihak university...kena buang sebab? sebab tiada sebab langsung.....dan saya mula percaya "bahawa pendidikan adalah perniagaan"...bukti?   tadaa!!...tepuk dada kuat kuat dan jangan salahkan sy kiranya kamu masuk hospital gara-gara memukul diri sendiri..haha fikirlah sendiri~~~ kan kan...
..sem ni kami sdh jadi senior..peace...apalah kunun maksud sy mau letak begini..xda maksud pun..kami lagi teruk dari junior..sebab masuk ums..beli tilam almari segala..klu junior beli tilam almari..minta kena %^#^&%^ juga..makanya, kami lagi junior daripada junior...eh teringat, ada pelajar baru tanya tempat dewan kuliah, alah…

Saya Ditempat baru sudah..

Salam..,
ngehh...Alhamdulillah, selamat menjejakkan kaki di Rumah sewa..hey capek memang...ni lah gara gara nda dapat hostel..kena tabah tinggal diluar, alaa nda pa bha kan, bila lagi mau berdikari kan...dalam 1 rumah..ada 10 orang..jawapan dy meriah u ol....tapi ada sedikit pening pening lalat...yang bestnya, serumah dengan member2 dekat..senang sikit urusan menyatukan segala..insyaAllah akan berkekalan aman nya itu.....
terus tanpa disengajakan terjumpa rakan muka buku time dy p hantar my housemate...ahaha...nice to know n meet you Hilton..nah sy tulis nama dy di belog....tq tau..
dan hari ini malam kedua berada dalam rumah ini, permulaan yg agak baik membuatkan kebimbangan yang  besar juga....


ayyu hasmahayu :)




p/s: masih dalam mood raya..lagu belog mc raya..jemput bertandang.:)


kura kura bingung

malas dengan orang yang kura kura dalam perahu pura pura tak tau punya..
kalau sekali sy ok jak..just :D gelak jak...(bukan gelak sebab dy nda tau apa apa)
kalau kedua kali.....(-_-) V peace.....sabar
kalau ketiga kali......ermmmm (*_*)w....geram melanda..malas mau layan
keempat kali...haishhh x ble jadi benda ni...(-!!!!!!-) 

Kalau berkali- kali..
keadaannya..sy agak menyampah...serius
org tu terus terus melekat ni..bahaya
eh apsal malam ni sy emo? siap letak dalam blog lagi....  ah biarin!!

besok lusa..menolakkan diri datang ke Ums...episod baru di UMS bermula lagi....best ada..nda best semestinya ada..kena tunggu tu..kena kejar assignment..
kadang kadang sy kejar masa..dan kdg2 masa kejar sy...sebab time d ums..sy amat rapat dengan  Masa..berkeja kejaran kami tu...klu Cuti 4 bulan ni...masa dan sy adalah musuh ketat..sy nda kc peduli jua tu masa....alahai hari selasa..tpi ingat hari khamis...itu bukan lupa masa itu lupa hari,,,,
Rindu orang yg jumpa time hari Rabu...kecil kecil comel..:D

cuti habis sudah....wuwuwu

salam..

Cuti-Cuti Malaysia sy sdh habis..dan akan berakhir pada 11hb september 2011...mcm tarikh runtuh bangunankan?..ala O bukan nama sebenar..rekaan kali...entahlah...Allahualam.. sy cakap2 sal cuti tapi packing barang belum lagi..hey rasa macam enda mau kc tinggal jak ni bumi ranau..walaupun dekat seja saanaa KK..tapi rasa macam jauh..sebab apa? sebab sy fikir :-

1. sy tinggal luar..jadi masalah amat banyak..terutama masalah bas..yah baguslah klu ada kereta sendiri..tapi kami bukan orang kaya..ada kereta..

2. assignment...jamin berlambak sebab subjek sekolah amat banyak sem depan..dan komfom ada jurnal..kin
 panas

3. membentang...enda habis habis membentang..pot pet pot pet pot pet..entah kena faham kah tidak..di tambahkan lagi dengan tutorial..

4. selalu kejar masa...berpeluh peluh lagi..nasib baik kuat aircond..klu xda..kami lah orang paling napasa dan jerawat akan membandel...suhu sgt menyakitkan hati....area pantai kunun..cantik tapi panas..



itu perkara yg kurang disukai oleh sy, …

03092011...ternyata indah

salam
umur menjangkau 21 tahun 1 hari...perghh kirayou jua mau mengira umur...
sedang upload gambar, rajinkan? sebab sua berjanji dengan lala n gadie untuk upload ni malam..lambat memang lah sangat...kurang berupaya mo tunggu..tapi hentam jaklah...sedih banget nda dapat beraya dengan kawan-kawan bha...mo jemput datang rumah op kos sgt2 mau..tapi nun jauh disebalik bukit rumah open house hari tu..raya pertama...ehh komfom sorang pun nda da yg datang..pedalam...yup memang, mau rasa udara segar..p jak sana....bau tahi lenbu ataupun kambing..terserlah jua sana...hihi tapi serius, sejuk gila gila...best oo...

okay, disebabkan nda dapat beraya bersama, kami cdg kuar untuk ketemuan pada hari ini :) yeah...jompa jumpa..riuh yg amat..baru empat..klu campur yg lain2 lagi..gawat kali aa...mcm besa, tiada tempat jalan..masuk karaoke...karaoke yg bersih dari perkara-perkara x baik taw!! nyanyi nyanyi syok berlima org seja dalam tu......
nda tau lah kami nda gansau jua..dua tempat jak p, tapi samp…

sudah masuk satu...

ni...02 september punya...
time raya pertama....
matahari silau
eeeee(nda tw napa muka camgini
hari ini 02 september 2011...genap 21 tahun..alhamdulillah :) disebabkan ada orang melangsungkan perkahwinan pada tarikh ini..dengan berbesar hati sy pergi...selalunya.."ma, malas mau p".. tapi memandangkan sua kena jumput punya..mau jua p...
sy dengan c boboi..manja gila dengan sy.....sy tanya ayu: boy, boboy suka sepa dalam kelas boboy boboy: suka ayu.. ayu: ada nama ayu juga dalam kelas boboy: sana ada satu, disini ada satu ayu: jadi boboy suka kakak ayu? boboy: suka :)
Budak ni suka pegang2 rambut sy..sejak umur dy lebih kurang 4 thn..sekarang mau masuk 6 thn..wlupun lama kami nda tjumpa..still manja dengan sy...my cuzzy2...comel kn...
Masuk masuk blog..sdh lain pla..tapi bikin suka...update blog pun sebab terlanjur mengonlinekan diri..




Salam Aidilfitri keempat...:)