Skip to main content

Kereta kena tendang...

Kereta ditendang free kemarin...sebagai seorang perempuan sy takut..wee

Gini, selepas bankin duit, my bapa parking belakang kedai chuan seng..iya iyalah...dy suh sy duduk dalam kereta yang agak kapcai...ya uda, sy dengan selumber tengah mesej mesej dengan seseorang..Tiba-tiba kedengaran cam suara org mengamuk sakan...pusing belakang...rupa rupanya salah satu orang femes tengah mengamuk sakan...c mr g@tuhan tuhan..dy lalu belakang keta dan terus tandang belakang kereta..wah bgegar kau seluruh alam...jelas sy takut...sudah tu semua mata menoleh kearah kami..yayy pa tidak terus lari mendapatkan my bapa....sedang my bapa membeli belah dalam kedai tu, sy mengambil inisiatif jalan jalan g tengok barang..nampak eyeliner silky girl...lantas dibeli......perghh mw jua bgtw...:P

Keluar dari kedai, sy terpinga sekejap nampak motor rebah depan my bapa ponya kereta...eh takkan bapa sy langgar tu benda...keadan dipenuhi oleh orang orang termasuk my bapa...kelihatan pemuda keluar dari kedai depan..menanyakan sepa punya perbuatan (dy ingat bapa sy yang langgar)...denga slumber, bapa sy cakp.." c tuhan tuhan yang tandang"   nahh baru kau tau sudahlah parking motor pun mcm salah seja..ermm c tuhan tuhan jadi polis trafik kot..mcm tau2 jak mana satu dy patut tendang kc rosak...n kedengaran suara orang mengamuk masih ada..tapi kami endahkan...yah kalu suda mengamuk macam tu..mesti ada orang buat dy marah...ingat dia pun manusia juga, tau lah orang yang punya penyakit mental...tapi bukan semestinya dy menjadi barang mainan seharian  ..klu setakat kita rakam dy menyanyi, ambil pic dy....fb anda penuh gambar dy..akaun youtube penuh video muka org kurang siuman...kira oklah..tapi cam na kalau ahli keluarga dy tengok...? kecian kan....terus tengok komen semua "hahahaha".....kadang-kadang bagi kita memang lucu..tapi bagi sesetengah orang rasanya tidak....ups...terlebih sudaa......ouh ya orang normal mengamuk..bagus tia payah..last2 kau di penjara juga tu :P

wooooooo......


good night

salam ramadhan 19 :)

wsalam~~~

Comments

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …