Skip to main content

baguslah kalau begitu :)

assalamualaikum...

Agak lewat sekarang ni, alhamdulillah masih lagi bernafas...dapat khabar gembira pula bila bula buka facebook..iyalah, kawan selamat melahirkan anak...wah ibu muda :) sweet sgt2...x salah kan gembira di atas kegembiraan kawan sendiri....semoga dipermudah kan bagi beliau dan suaminya...aminn

Dan alhamdulillah juga bila buka Fb lama dapat event..dan dapat maklumat di university apartment 1 adanya bus ums :) wlupun x tau kesahihannya...tapi cukup menyenangkan hati..mulai sem depan kena blajar tinggal luar....berdiri di kaki sendiri: berdikari...sebab kami kena buang dari hostel free free..sebab banyak junior akan dibawa masuk ke u...naya jua kami..nasib baik banyak kawan kan...dan memandangkan sy nda sempat amik gambar...sy ambil inisiatif sendiri..iaitu..tadaaaa....

yeah..hasil dari google map...A- menunjukkan kawasan carian..


ahaa...comelnya tempat..sdh pegi hari tu :)

baru habis sahur dan subuh...kami melayari internet bersama ayahanda terchenta....dy mau tgk presiden Husni Mubarak diletakkan ke dalam penjara....sebab beliau bilang..kena alert apa yang terjadi dalam dan luar negara ...." x guna ada internet kalau untuk suka suka, kalau pandai guna, kitalah orang yang berpengetahuan, jangan jadi katak bawah tempurung, belajar setinggi mana kalau langsung x tau apa-apa tiada guna juga" nahh bicara pagi pagi ditujukan kepada sang ayyu yg mc bingung2 di kala pagi...

n mengenai tajuk diatas..sy nda tw mw letak tajuk apa....:D n sebenarnya nda tau mw bgtaw apa dalam blog ni....tapi memandangkan blog sudah bertambah comel..ceh perasan...suka updatelah..klu sudah bosan...tgk pun xda kali...
kn3


ayyu saharin

Comments

EB said…
Slmt Pagi, Salam Ramadhan..

Hehehe penulisan yg agak waras hari ni kn.. Hehehe..
Pagi ni blogwalking baca² ada 2 story yg dmulakan dengan "sahabatku menyambut kelahiran baby" hehehe..

Alaa UA kn mmg ada bas...
ayyu said…
hehe bro EB selamat pagi salam nuzul alquran..iyalah..bnyak bus..tpi mw bus ums bha yg ambil..sebab dorang kc bmbng2 sy psal ketiadaan bus...

ups..sinopsis entry..atw tajuk entry..hehe..
EB said…
Hehehe...
Oh tu bas UMS x lalu sana ka?
Klu x lalu usulkn la.. Ada tu group MMP UMS sana FB.. Abg EB follow tu stiap perkembangan dOrg sana...

Biarpn jauh UMS ttp d hati..

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …