Skip to main content

aneh tapi nyata~~ seksa cari rumah...

assalamualaikum :)...

nampak tajuk? xda maknanya jua tu...sebab skg tengah dgr lagu dangdut ala ala cool....lirik lebih kurang :-

" Aneh tapi nyata tapi aku suka pacar sahabatku waktu cinta, aneh tapi nyata tapi aku suka lagi lagi aku main gila~~ '' 

Nuala band..memandangkan selalu tgk pelangi dan bintang kekenalan keatas band indon terus meningkat dari hari ke hari...pst pst pst bnyak yang cantik dan keren lagi....hey mengada pla

  Tujuan, sangat penat sekali mencari sebuah rumah untuk kebajikan diri dan kawan kawan...serius gila..pening tahap mau meradang...kalau dari awal tau apartment my makcik mau diambil pihak ums..nda jua sy menggila cari pengganti rumah yg mau disewa...boleh relax relax tanpa kebimbangan melanda..kemarin awal pagi lagi jalan sama my bapa mw p kk dengan tujuan hendak merebut kembali apartment makcik sy daripada di sewa pihak ums...tapi apakan daya memang nda dapat...cantik dan menawan lagi apartment tu..wuwuwu...

tapi my makcik yang hebat ugut agen tu untuk carikan sy sebuah lagi tempat untuk disewa, kemudian beliau bawalah pi university apartment sulaman...uwaaa  takut mw sewa kalau urusannya rumit banget..tapi mana2 rumah prosedur mmg...sewa murah deposit yang bikin meradang..perghhh mahal gila...so terpaksa sy ambil jalan mudah untuk membuking rumah tersebut...ah sepa mau menumpangkan...gila kh  cian bha menumpang kena tahan hati lei...haiya....tapi tgk no rumah S12-1..dua kali tengok..ingatkan ST12...=.=

lepas sudah selesai perkara tu, perkara yang sy bmbng tiada bus n susah mw terangkan kepada kwn kwn yg hendak sama2 menyewa..bukan pa, rasa bersalah tu ada..risau kekurangan yg ada sama lokasi rumah tersebut akan memberi seribu kesusahan terhadap my kawan kawan dan juga diri sendiri....mohon bus ums disediakan di kawasan itu....sgt sgt berharap :(

 sebelum jalan
depan puncak borneo
c iera...sepupu :)

puncak borneo

lepas tu, hari memenatkan bila time puasa jalan dan terus berjalan..klu bukan time puasa ok kali kan..sebab memang berjalan habis kami time tu..disebabkan kelewatan sy berbincang dengan agen n minta persetujuan yang lain...aiyaaa betapa tensi nya sy time tu...dalam dilema wanita..kah kah kah..apa2 jaklah...sudahlah hari memang panas...sempat singgah inanam, tuaran, tamparuli , kota belud, pekan nabalu....memang memenatkan..sampai rumah kaki sakit padahal nda pun sy berjalan kaki p tempat tu semua...masuk angin kali bjam jam duduk..ala ala perjalanan p tawau time plkn...kan best kalau ada kereta nda payah duduk..baring terus...hish...sudah tu lepas berbuka d pekan nabalu..perjalanan area mw p kundasang kabus tebal..sumpah langsung nda nampak sedikit pun biar pun guna lampu bawah n atas... sepa sepa yang baru blajar drive kereta komfom nangis klu drive area sana time2 tebal kabus...sejuk sgt gegaran tahap habis pegang lemak komfom cair..tapi i love Ranau banget...sampai puncak borneo baru ok sket kabus..

selamat berpuasa...

good night :)







Comments

EB said…
Oooo sya rindu Ranau sudah.. huhuuhu..
Sya mau bcuti sana kg. terolobou.. huhuuhu.. rindu ni...

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …