Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hari Raya :D btl btl btl...

Selamat Hari Raya...








ikhlaskan hati mohon kemaafan leburlah dosa ditapak tangan lupakan segala silap dan salah....


Lupa logout signout blog dan facebook

assalamualaikum....
Tadi..eh kemarin...sy merayau rayau di pekan bersama slh seorang my bFF..eh bukan merayau..tapi entahlah..tiba-tiba masuk cc...tujuan mau main game..memandangkan cc tu nda ada orang..kami pun masuk memberi sumbangan...walaupun dapat online di rumah..mau jua online di sana ( line agak pantas kn)...wee
RM5.50 habis...berapa jam juga? Rm2 sejam...hehe..men game the sims n its girl...tapi disebabkan tiba tiba line tenet terhenti...malas mau tunggu...sy pangkah laju laju n berdiri p bayar dengan abang cc tu...sampai rumah...baru ingat..hadoi...sy betul2 cuai!! lagi satu sy bayar rm10..abg tu bagi rm3.50 ..malas mw kira..men sumbat dalam beg...tiba tiba abg tu tanya " eh tadi sy bg ko rm3.50 kn"...sy dengan perasaan mls membongkar kembali beg..n tgk rm3.50 ada dalam beg...ish bikin malu....kena ubah perangai sengaja mencuaikan diri :( apa apalah....
n masalah sudah hampir selesai...Alhamdulillah :) sgt2 berharap  raya kedua ni selesai dengan aman...insyaALLAH..sel…

:)

men fb d pekan keseorangan..

ahaa...memang nda best begansau sorang sorang...bak kata org kedayan..bejaur...:) x merancang sebenarnya mau jalan..bila ada kawan minta hantar baju tempahan..terpaksa juga turun pekan lah..adeh..dengan pantas bersiap....ala relax ja lah turun pekan...dekat jak pun buat pa santek santek...walaupun agak dekat..tapi mau jua turun dihantar..panas bha...yang sadisnya...my bapa kc tinggal...wuwuwu hp nda hidup...hey hidup jua, tapi dalam cc tu nda da line...heran jua sy...terpaksa minta ambil adik dekat simpang tangki guna motor...dy masih underage..mana leh bawa motor turun pekan...paksa diri berjalan beberapa meter jak...
malam menjelma..tiba tiba datang mesej...semata mata mau bgtw " eh mcm na di pekan tadi, bestkah jalan 1 org jak, banyak kali kita terbejumpa tapi ko nda nampak sy"....ermmmm kenapa nda tegur... abg oii...sy berjalan bukan sambil pusing pusing 360 darjah...45 darjah pun haram...memang sy nda nampak pun..lainlah klu dirimu btl2 depan …

Kereta kena tendang...

Kereta ditendang free kemarin...sebagai seorang perempuan sy takut..wee
Gini, selepas bankin duit, my bapa parking belakang kedai chuan seng..iya iyalah...dy suh sy duduk dalam kereta yang agak kapcai...ya uda, sy dengan selumber tengah mesej mesej dengan seseorang..Tiba-tiba kedengaran cam suara org mengamuk sakan...pusing belakang...rupa rupanya salah satu orang femes tengah mengamuk sakan...c mr g@tuhan tuhan..dy lalu belakang keta dan terus tandang belakang kereta..wah bgegar kau seluruh alam...jelas sy takut...sudah tu semua mata menoleh kearah kami..yayy pa tidak terus lari mendapatkan my bapa....sedang my bapa membeli belah dalam kedai tu, sy mengambil inisiatif jalan jalan g tengok barang..nampak eyeliner silky girl...lantas dibeli......perghh mw jua bgtw...:P
Keluar dari kedai, sy terpinga sekejap nampak motor rebah depan my bapa ponya kereta...eh takkan bapa sy langgar tu benda...keadan dipenuhi oleh orang orang termasuk my bapa...kelihatan pemuda keluar dari kedai depan..mena…

baguslah kalau begitu :)

assalamualaikum...
Agak lewat sekarang ni, alhamdulillah masih lagi bernafas...dapat khabar gembira pula bila bula buka facebook..iyalah, kawan selamat melahirkan anak...wah ibu muda :) sweet sgt2...x salah kan gembira di atas kegembiraan kawan sendiri....semoga dipermudah kan bagi beliau dan suaminya...aminn
Dan alhamdulillah juga bila buka Fb lama dapat event..dan dapat maklumat di university apartment 1 adanya bus ums :) wlupun x tau kesahihannya...tapi cukup menyenangkan hati..mulai sem depan kena blajar tinggal luar....berdiri di kaki sendiri: berdikari...sebab kami kena buang dari hostel free free..sebab banyak junior akan dibawa masuk ke u...naya jua kami..nasib baik banyak kawan kan...dan memandangkan sy nda sempat amik gambar...sy ambil inisiatif sendiri..iaitu..tadaaaa....
yeah..hasil dari google map...A- menunjukkan kawasan carian..

ahaa...comelnya tempat..sdh pegi hari tu :)
baru habis sahur dan subuh...kami melayari internet bersama ayahanda terchenta....dy mau tgk presiden Hu…

pasangan bahagia ;)

asslamualaikum wbt..

:) bestkan bila kita dapat bersama sama sampai bila bila...tapi apa boleh buat kita manusia...kita x tahu rancangan ALLAH swt keatas diri setiap manusia dan hidupan dalam semesta..itulah yang dikatakan kita hanya mampu merancang, tapi ALLAH swt yg tentukan..yups memang tidak dinafikan semua tentang itu, tapi yg pastinya ALLAH swt tidak beri ujian diluar kemampuan kita...kena yakin benda tu..mesti !

hari tu ada tengok sebuah rancangan temubual...alaa yg di indo pek tu...kick andy kali kalau nda silap tu...dorang jemput pasangan yang sudah berkahwin selama 50 tahun ataw lebih...nenek nenek dan datuk datuk..mereka amat comel dan sporting....sy suka tengok da yang sy tertarik bila c andy tanya kepada pasangan tersebut:-

andy : pernah bosan punya istri hanya satu sahaja?
datuk : iya pernah...bla bla bla
jujurkan tu kakek2...dy pernah bosan tapi bila dy ada otak mw fikir tentang keluarga istri anak, hilang terus bosan....sedangkan dirinya mampu..:)..yg x tahan tu isteri dy m…

bayangkan!

1. Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur kah?
J: Tdk la, sia training mcm mana mau mati bah..

2. Imagine ko bawa bawa tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi juga tanya:
S: Mau kasi bagus kah ni tv?
J: Tdk la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh ndak la,hujan yg naaaanti baru sia kluar.

4. Time ko baru bangun tidur, dia tnya:
S: Ko bangun sdh?
J: Ish, sia tidur sambil jalan bah ni!

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi kah?
J: Manada, sia jatuh dlm lubang jamban bah!

7. Ko bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sdh, diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh ndak la,sia tangah tunggu apartment sia turun bah ni.

8. Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko masi juga mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ka tu?
J: Tdk la Ling! Paku-pakis sama kubis bah ni.

9. Ko di dlm toilet, pintu …

aneh tapi nyata~~ seksa cari rumah...

assalamualaikum :)...
nampak tajuk? xda maknanya jua tu...sebab skg tengah dgr lagu dangdut ala ala cool....lirik lebih kurang :-
" Aneh tapi nyata tapi aku suka pacar sahabatku waktu cinta, aneh tapi nyata tapi aku suka lagi lagi aku main gila~~ '' 
Nuala band..memandangkan selalu tgk pelangi dan bintang kekenalan keatas band indon terus meningkat dari hari ke hari...pst pst pst bnyak yang cantik dan keren lagi....hey mengada pla
  Tujuan, sangat penat sekali mencari sebuah rumah untuk kebajikan diri dan kawan kawan...serius gila..pening tahap mau meradang...kalau dari awal tau apartment my makcik mau diambil pihak ums..nda jua sy menggila cari pengganti rumah yg mau disewa...boleh relax relax tanpa kebimbangan melanda..kemarin awal pagi lagi jalan sama my bapa mw p kk dengan tujuan hendak merebut kembali apartment makcik sy daripada di sewa pihak ums...tapi apakan daya memang nda dapat...cantik dan menawan lagi apartment tu..wuwuwu...
tapi my makcik yang hebat ugut agen tu u…

Lumayan ideal ^^

Assalamualaikum...
wee....hari ketujuh puasa..Alhamdulillah..dan sudah 2 hari x makan nasi....lauk jak makan..dua hari ni makan mee jak....wuwuwu...mw sgt kurus kan padahal berat dan tinggi sdh serasi bersama...haha bukti, aku main game..:- haha..lawak kn...


ada ketika tu benda ni akan cakap.."kamu gemuk sih" atwpun..."kurus banget".....paling tia leh tahan "kamu sih bukan org" akibat letak tinggi 500cm dan berat 1 kilo..kena tiaw kaw kaw punya haha...nah application yg teda makna...sdh lama dalam lappy tpi baru main..keh keh..busan...


p/s ; riangnya saat kita bersama asyik senda dan bercerita, walau sesekali pandangan kita berbeza engkau tetap teman ku.....:)


bgoyang..

goyang goyang..senyum....




selamat berbuka..


Hari jelesjeles

Assalamualaikum... :))
yayy...balik g update ni benda...terima kasih kepada pengunjung..sy amat hargai..
hari ni bersamaan 3 ogos 2011, hari ketiga ponteng posa..ala besa pempuan normal kan pa lagi yg memang akan diserang sengugut tahap bertahap...skit lagi mau jg pengsan...dengan jayanya, sy berjaya nda makan panadol...org lain mkn penadol menstrual, klu sy panadol besa untuk org pening pening kepala...tapi selalunya lepas makan 2 biji..komfom sakit tu hilang ...n bulan ni mencuba untuk bertahan..alhamdulillah dapat kawal, wlupun sakit bukan kepalang.....eish ntah apa apa bahasa....xpa cobaan setiap bulan...'' sungguh menawan...

hari jelesjeles...bnyak benda yg sy jeles ni..kah kah kah...but x semua benda mesti d kongsi..mendatangkan fitnah pula.....oh ya, suka dengan background putih putih ni...lebih lebih ada patung comel tu d atas...simple..dan tidak memberatkan blog.....sejak dua menjak ni selera makan agak mengecewakan, nampak mkanan memang sedap...tapi bila sudah makan...be…