Skip to main content

pertama kali






Pertama kali?

semua org pernah merasakan hari hari pertamanya dalam hidup..yes, sy adalah orang..makanya pernah ada perasaan pertama kali..pertama kali yg menjengkelkan...yup...pertama kali putus cinta, pertama kali jadi pelajar baru, pertama kali jadi budak asrama, pertama kali menghadiri temuduga...dan paling menjengkelkan bila pertama kali jejak ums..huu...kelowongan yg nyata dirasai...

TApiiiii....12 hb/07 dan 15hb/07 sgt3 bg makna dalam hidup..insyaALLAH... :) banyak perkara yang terjadi ketika ketika tarikh tersebut..thanks bagi sepa yang terlibat pada malam hari..uwaaa pertama kalu rasa malu gila....bulan 7 yg bahagia...

owh ya...bulan 7 juga hari di mana teman terbaik sedunia saya mencapai umur kewanitaan..kah kah kah...yg ke 21, ...still ingat waktu umur belasan tahun..jadi banduan asrama, escape masjid yg x pernah kedapatan dan cerita mistik alam keluarga....c gadie apple a.k.a bnyak bh nama dy...ni gambar kami dua urg..sy curik d hp dy hari tu...campinkan...selamat ulang tahun gadie, sory nda terikut merayakan keulangtahunan anda ke21...


Comments

Mr.B[e]ave[R] said…
pertama kali dtg ke blog ni gak..hehe

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …