Skip to main content

Kisah kisahan......memang x dapat lupa.

Kisah-kisah yg nda pernah dilupai :-

...time kecil-kecil, pakai pampers, bangun bangun keluar rumah, :)) hua hua hua..dulu dulu kena panggil itik..sebab, sy kan agak chabi2 masa kecik kecik dulu rhen pakai pampers alaf dulu...bontot besar wey..my dad ckp "balik balik macam itik seja sana"...pa tidak main bawa kolong awal pagi..nda naya jua gitu..

....haa trus jadi pom pom girl masa darjah 1...trus menari menari d rumah...kena cakap mcm itik juga..., trus malam malam lapar sampai tahap begegar gegar...d sanalah proses membangunkan kedua org tua...then ckp " lapar lapar" my mama pun, berjalan bagai zombie ke dapur amik nasi campur gula letak air..." nah makan ni "...mkn mcm 5 hari sesat d hutan...hahaha x kisah.

....nnn trus dapat 100markah dlm bahasa Melayu time darjah 1 n 2..yeah best ni...kena bg puji dr beliau..puji jak hadiah teda...dulu masa darjah1 sekolah petang...time tu mula hendak pro membaca...setiap petang masa balik sekolah..bapa mesti ada di bengkel tgh buat keta org...masa tu mesti hendak mengeja depan bapa sy.....sebab dlm kelas bnyk kena lekat benda untuk dieja eja...n setiap balik sekolah tiba tiba pandai mengeja depan bapa i yg sibuk...

...bila mama mengandung, sy berharap dan berharap dpt adik pempuan...n bila my mum mengandung..sy dgn abg akan "choose" lelaki atau perempuan...walaupun acap kali sy yg menang tetap saja lelaki yg keluar..sampaikan suatu hari tu, mcm org gila sy menangis bila kuar baby lelaki..bukan terharu, tapi panas wey lelaki yg kuar......emm dan sy ada 4 org adik lelaki..alhamdulillah :)

....wahhh terlalu banyak yg diingati, tapi jari jemari agak malas sudah..bukannya dibaca jua bha..cuma pengisian n sepa yg baca terima ksaih..dan dan dan dan dan dan perkara yg paalinggggg memang bila...sy hampir dirogol..*(*&@*(&#*..

Gini, masa balik perkhemahan time Upper six...sy dengan perasan penat sy tidur awal..seawal jam10...tidur tidur dan tidur...tiba tiba~~~~~ sy buka mata...nampak lelaki depan mata...wey serius bukan mimpi tetapi nyata..perasaan awal awal...ingatkan adik sy...tapi bdan agak tinggi n pakai topeng tutup mata(mcm pencuri dalam tv lak)...dengan selamba lelaki tu buka almari ambil duit n tgk sy...memang terang sebab sy tidur memang pasang lampu...lelaki tu p kedepan pintu sambil bgtahu kawannya diluar yg sy terbangun..n dengar suara dari luar cakap yg saya masih mamai...sy tanya org tu kenapa...dan sy sdh tahu org itu pencuri dan asing lagi...dy didepan pintu melihat ke arah sy dengan tersenyum..part paling xiall gila vavi..time pencuri tu buka seluar dan bg tayang kemaluan dy...aku nampak benar..wey wey wey  dy mw jalan kearah sy....sumpahhh time tu macam mw pitam lemah seluruh badan..ketakutan nampak lelaki tu...sudahlah time tu bapa tercinta tengah kursus.. tapi cuba juga panggil my mama dengan kudrat yg ada...tiga kali panggil my mama...lelaki tu mc x kisah..bila my mama menyahut...nahh lari trus tu org...mama sy x jalan mcm zombie lg..jalan dengan laju kepada sy..tgk sudah nangis dan mc dalam terkejut beruk....my adik sempat kejar..tapi lari ntah p mana sudah pencuri x senonoh.......duit dalam almari hilang n duit dalm dompet hilang mujurlah...duit yg lain disimpan tempat lain.....pagi tu, sy g sekolah mcm besa..balik sekolah seluruh perumahan sudah heboh...ada yg simpati dan ada juga yg cakap sy yg bodoh x teriak kuat kuat....(klu sy teriak pun, bukannya kau dengar)..hishh...trus petang tu juga, pegi lapor di balai polis..polis datang rumah wey gambar gambar......

...sadis...

Comments

Hilton Sarun said…
ish..ish..ayyu..kin pns penjaat tu..palis2..cuba bygkn kalu penjaat tu masi bebas..dia mesti masi bt habit jaat dia tu..nsb jugak ko teda apa2..tp trauma ttp ada kn?.so,ati2 wlpn d mna ja berada..penjaat x masa dn x pilih org kalu dia nk bt jaat..mcm2 berlaku skrg ni..so,keep beware ayyu..
ayyu said…
iya bh hilton..mmg mc merayau2 lei kali...

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …