Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Kisah kisahan......memang x dapat lupa.

Kisah-kisah yg nda pernah dilupai :-
...time kecil-kecil, pakai pampers, bangun bangun keluar rumah, :)) hua hua hua..dulu dulu kena panggil itik..sebab, sy kan agak chabi2 masa kecik kecik dulu rhen pakai pampers alaf dulu...bontot besar wey..my dad ckp "balik balik macam itik seja sana"...pa tidak main bawa kolong awal pagi..nda naya jua gitu..
....haa trus jadi pom pom girl masa darjah 1...trus menari menari d rumah...kena cakap mcm itik juga..., trus malam malam lapar sampai tahap begegar gegar...d sanalah proses membangunkan kedua org tua...then ckp " lapar lapar" my mama pun, berjalan bagai zombie ke dapur amik nasi campur gula letak air..." nah makan ni "...mkn mcm 5 hari sesat d hutan...hahaha x kisah.
....nnn trus dapat 100markah dlm bahasa Melayu time darjah 1 n 2..yeah best ni...kena bg puji dr beliau..puji jak hadiah teda...dulu masa darjah1 sekolah petang...time tu mula hendak pro membaca...setiap petang masa balik sekolah..bapa mesti ada di ben…

Terima Kasih

morning!! pagi pagi sdh menghadap laptop :D yaa sebab d awal pagi line amat memberansangkan..bukan pa..saja mahu tgk benda ni kan :), sudahlah lupa hari ni hari berapa, dasar dasar..mentang mentang cuti bertimbun...                   Terasa amat lega jua bila post pasal kebimbangan tu, ada org komen, semua komen melegakan hati...siap diberi petujuk lagi pasal kolej kediaman, walaupun sedikit info, tapi telah membantu besar dlm kebimbngan semula jadi ni..ma kasih :)) ...kejap lagi mau bt aiskrim...ala  yg aiskrim yg panjang tu letak dalam plastik panjang tu..ntah pa nama aiskrim tu..tapi masa sekolah sekolah dulu suka beli di koperasi...:)) kejap kejap cari dekat google...curi hehe :_
mcm ni...

sekian terima kasih:)

jadi kenapalah ?

sy single sy diam diam.....jadi kenapalah kalau single kan? best kali...:D  ...jangan tuduh tuduh orang..banyak lagi sy mau fikir selain daripada "in relationship"....semua org bleh jak tipu in relationship with..... bah,bknnya mau dibayar juga kalau tukar tukar status dalam relationship kn??...bleh jak sy letak janda..tapi yang paling betul tu single lah....yg sudah kawin jangan plak sibuk letak single sudah tu letak nama len len...terus p kcu org...yui..padahal sdh kawin..mandak sama tanakwagu pun betimbun....ups yg sudah letak gambar melampau2 sama bopren gelpren..wajar lah tu kmu letak married :D :D...sy sukung itu

kebimbangan yg nda pandai habis

bimbang bimbang dan bimbang...sem depan sy nda dapat kolej kediaman...sadis..kawan2 yg lain dapat..ada gaklah kawan kawan yg nda dapat, tapi still ada rayuan ma...tapiiiiiiiii klu dorang lulus rayuan amacamlah tu? sandi o satu org jak...n kalau sy lulus rayuan dorang tidak...amacamlah...? lagi bingung,....tapi ada kurang sikitlah kebimbangan ni...sebab ada jua tempat sewa..tapi bimbang lagi sana tiada bas ums....matailah..amacam klu xda bus....mcm na mw begerak..abislah!!!!...

bimbang oo

Jangan minta maaf kalau tiada sebab.

hye!!    post yg tiba-tiba..org yg tiba tiba minta maaf dgn sy tanpa sebab adalah org yg paaaaling paling kin panas oo..." sorry aa klu selama ni sy kc sakit hati ko" contohnya...naa...tidakkah kau bingung tiba tiba kena hantar macam tu..semalaman fikir pun sy nda tau apa motif minta maaf tanpa sebab.. mau tau apa sy rasa...? rasa macam sy buat salah dengan kau, rasa mcm sy ni rapat sangat sangat dengan kau padahal x pernah lagi bercontact d sms atw d mana sahaja, rasa mcm sy selalu disakiti " hey bila masa?, sudah tu sy balas msg dengan harapan ( x mw pun bermsg dgn kau) tapi bila kena balas mesej sy balik dan anda berkata " sory sory lambat balas mesej kau, sy bz lah dari petang sampai pagi..eh pagi sampai petang "......huhu ni yg x thn ni....eiyyy sy amat amat mau kau tau yang sy langsung xda berminat maw msg dengan kau....ihh tulun aa...kawan sy cakap jgn kau jilat ludah kau balik...yeah memang itu yg paling serasi dgn apa yg sy fikir...sekadar msa yg tela…

Homoseksual---

Jenis jenis Homo:

1. trade homeseksual : sudah berkahwin@bercerai...sekadar mahu seks segera (instant sex)
2. closet queen : bujang, diam2 mereka jadi Homo
3. Ambiseksual : cari kepuasan seks tanpa mengira jantina...
4. Gay : gay mmg pemes kn3...dorang x kisah klu masyarakat tw dorang homo..ish3
5. situational Homoseksual : jadi homo di tempat tmpt tertentu...cntoh asrama penuh lelaki dan sewaktu dengan nya...
perjalanan  seseorg menjadi Homo:

Sensitif : c polan rasa macam dy suka dgn yg sejantina dgnnya

Identity Confussion : bingung dgn identiti dy sendiri, yalah....masih anggap diri dalam kebingungan...tau diri sy suka dengan yg sejantina dgnnya...

Assumption : lepas tau dan sah diri dy gay, kurang sket kali kebingungan, dy rasa diri dy keluar dari bingung2..apa lagi bila dy tau diluar sana ada banyak lagi makhluk tuhan yg sama dgn apa yg dy rasa..


commitment : dy mula faham benar benar yg dy tu Homo...dan boleh bolehnya dy bg komitmen penuh dgn status homo..bila dy jumpa org yg sa…

dua sem.

bestfriend...rindu dorang :)
 Classmate sem 2 kelas b.I...yeah rindu

hehe...dgn sir ahjiam hai...weh...best belajar dengan sir..
(nmpk gemuk pula sy dalam ni)
cara belajar paling hebat sy pernah bt....singgah2 FB.... rindu pla bt assignment..yg sememangnya bnyak ingat lg kkak tu ckp..." sekolah(fakulti) kita paling banyak bt assignment n membentang" wah amat bagus, sudah sudahlah dua sem bergelumang dgn gegar sana sini, sejuk sana sini, dalam bilik tutorial oklah ...yg x thn tu dalam bilik kuliah...beratus org, semput kali....bye

uka bhe

assalamualaikum wbt

seperti biasa. saja saja mw mencarut....dorang sibuk tgk konsert final AF 9..bosan kali mau tgk tu..tapi kan sy tgk jg kalau bosan sebab memang akan berulang berulang sampai pening tgk...mama sy seja yg sibuk mw tgk tu, sepa yg dia minat itu yg sy komen banyak sampai dy sendiri panas...sy sabar sejalah, sampai ada pertaruhan antara kami....hahaha mentang mentang xda kerja musim cuti ni, memang kerja mcm ni jaklah...jual jual, tlg iron baju tempahan yg baru siap jahit, dan jadi tukang bersih bersih d rumah...

mama : bha ayu, mama sokong c lena yg menang af ni kali..

ayu : bhe, tedalah hazama juga tu..pandai pandai

mama : bha, klu c hazama kalah, bagi mama rm 5, tpi kalu c hazama menang, mama bagi ko rm5...

ayu : bha, awas ne kalau x...tpi sy nda mw rm5...klu c hazama menang, sy x mw buat kerja di rumah sampai bila bila....

mama : hahaha mulau

padahal sdh dy bagi rm5 awal2, mengaku kalah...bagus...hahaha...saja saja ja ni pertaruhan.....

hahaha...

dipetik dari movie "the last message" :_

lelaki AA: ko ada nampak kh kanta sentuh sy

lelaki BB: sy x nampak kanta sentuh kan lutsinar, lain kali kalau rabun makanlah ikan banyak banyak...

lelaki AA : (dalam keadaan bngung) apa kaitan makan ikan dengan rabun?

lelaki BB : ko pernah nampak kah kucing pakai cermin mata?

 hahahah....lawak yang lambat sampai dalam kepala sy sendiri..seminit memahami perkara ni

Buat apa kau kaya kalau amanah lain kau tinggal bye bye jak..

Owhh tidak!! Mengapa d begitu, apa guna kalau kaya tapi amanah yang lain ko kc lepas..memang duit ko memang ibarat sungai yang tidak henti henti mengalir, bahkan tiba-tiba tahap banjir sdh duit ko tapi tetap mahu bertahan walaupun ada amanah ditempat lain…haizz ntah apa sy cakap…. Memang pun, sdh kaya, benda lain lupa..tapi benda sekecil itu ko x dapat handle, bagus kc lepaslah…banyak lagi org org yang berupaya pegangtu amanah ..ko diam diam macam tu badak sumbu, kadang kadang ko mcm biskut walaupun ko besar…(trus ingat iklan comel oreo…putar, rasa, celup…sy buat bgitu xpun sedap sedap…abis sy campur kupi oo) bidang lain, sy respect lah, tapi dalm bidang yang sara ko selama ni..ko kc abai? Aiyoooo campen ko sana,,bikin geram…walaupun batuk ko mcm anjing…tu pasallah sy ingat ko selama ni dan sampai sekarang…tepuk tangan!!! ^^ P/s: jgn tnya org itu sepa..ha ha ha ha