Skip to main content

cepatnya line bb celcom..tiba - tiba jak

ngehhh....


assalamualaikum wbt, 

tiba tiba line celcom agak cepat pagi ni, bagus bagus, tapi mmg pun selalu pagi pagi line celcom mg cepat, tapi hari ni memang cepat semacam. Bosan nya hidup time cuti, tapi bila nda cuti, mengeluh jua, naa btllah ckp lec kesihatan mental sy, manusia nda pernah puas, sy nda pernah puas, jadi sy manusialah..hua hua hua..memang xda point sebenarnya mau update blog, tapi inilah benda yg sy fikir sekarang, ini jak...tiada benda lain~~ banyak benda sebenarnya yg dikesali, salah satu nda dapat hadir p majlis perkahwinan kakak c lala farhana, sebab nda ada kwn ni, nda maulah lowong lowong @bingung bingung seorang seorang...memang bosan bha..hehe...owh ya..sekarang marathon org mau kawin..tiap tiap hari ada, jadi sepa mau makan free..pigilah..siok bai tu~~

apa apa pun selamat menyambut Tadau Keamatan@ tadau tagazo do kaamatan..owh ya..ni benda selalu sy fikir..kadazan n dusun tu sama kh? sebab isi borang selalu, klu xda bangsa dusun, sy akan pilih kadazan,, abis sy fikir itu sama sebab, time plkn pernah baca yang kadazan dan dusun itu sama, tapi org dusun tinggal d kg, bila ada org yang berpindah ke bandar dipanggil kadazan,. Tapi kan ada bangsa lain yang pasti bukan org kadazan dan dusun yang cakap org Kadazan dan Dusun memang 100% nda sama, jadi sy amat konfius sekarang dengan org yang fikir dia tu betul jak..wah dgn bangga dy menerangkan....apa apalah...nanti cari jawapan sendiri..point utama, tia suka lah org yang fikir dy tu betul seja, mcm tau segala segala...menyampah..


Comments

Popular posts from this blog

SALAM 1 SYAWAL..AIDILFITRI

SALAM AIDILFITRI

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …