Skip to main content

Happy birthday ^^

Assalamualaikum....

Best! memang best buat suprise birthday dengan bestfriend, haa tulah benda yang c ayyu buat kemarin, eh tapi birthday diakan hari ahad (10/04/1990) nah genap dah 21 umur..masih muda remaja...^^ tapi disebabkan masing-masing sibuk hari ahad tu, so kami cadang hendak buat hari isnin, keesokan harinya. Hari isnin, lepas kelas Research Method....erm c ayyu ingat lecturer tu ckp "look,look,look" haha, tu jak yang c ayyu ingat..hey sudahlah final akan menjelma. mata tengok ke arah lec, hati dan otak melayang-layang.. maaf sir, c ayyu kurang faham dari awal sem...perghhh.. lepas kelas tu, nah belari lari p naik bus T.U.T ( bus yg best ) padahal sikit mau marah..adakah jam 4 jalan, sampai kk jam 5.30..wahh amat laju, setengah jam lagi bleh sampai Ranau, sikit mau muntah *lapar tahap dewa*....

bermulalah lakonan termantap, c ayyu ma c saloma  c mala bawa birthday girl jalan weh, so yang 3 org lagi g urus makanan, minuman, n yang pasti kek..yah, sudah c birthday girl ni org yang paling laju berjalan, c ayyu ma c mala sudah habis-habisan berhempas pulas melenggang-lenggang kangkung...last2 pening...*gelak besar*..
haishh, dipendekkan cerita...suprise 100% berjaya..nah terkejut cantik c birthday girl, sedangkan c ayyu sendiri tertipu, apakan lagi birthday girlkan...suka suka dan suka!!! *suka ketawa* yeah :)

berikut:-
Ni dy birthday girl^^ fina, macam heliza kan, sama ni!! ^^..atas tu c fina yg bawa ni c heliza..

kami tukang suprise..keh keh keh.

p/s: dah lama buat entry ni^^

Comments

Popular posts from this blog

Manusia Biasa

Sorylah sy pun manusia, kadangkala pandai meluat juga kadang2 walau pun cuba sedaya upaya endah ni perasaan.. Bgus lg sy menjauh dari libatkan diri. Saya sedaya upaya mengelak. Minta maaf..kc luah di blog pun cukuplah. Astagfirullah..

Insan Bernama Kekasih...Merinduinya~~~

assalamualaikum wbt..
esok hari apa? mm semestinya hari lahir kekasih kita iaitu nabi Muhammad SAW.. baginda merupakan Nabi kita yang terakhir, sumbangan dia yang tidak terhingga sehingga islam sampai ke hari ini. Alhamdulillah.. kita masih bertahan ;)..
Sebagai islam, kita mesti tahukan sejarah dan pengorbanan Kekasih Allah itu? dari kecil lagi kita sudah dibesarkan dengan cerita-cerita pasal baginda, huhu betapa baik, mulia, tulus, jujur kekasih kita tu kan?...bila ingat balik cerita dan sumbangan baginda, betapa kecilnya saya di muka bumi ini, bila fikir generasi islam sekarang, dengan mudah jatuh ke arah yang salah, sedangkan besarnya sumbangan baginda kepada Islam, senang2 ja generasi yang meruntuhkan. Astagfirullah....sedangkan saat kemangkatan baginda, dia masih memikirkan umat dia, sedangkan kita? sy pun nda tau mw cakap apa...sebab sy pun insan yang selalu alpa..
tapi alpa2 sy pun, masih ada hati. :) sejak berkecimpung dalam hal2 internet2, facebook2..macam2 sy jumpa....tapi al…

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …