Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

Two As ONe ~~~~

eo jjeo da ireoke neoleul man nasseulka museun in yeon in ji neol bomyeon bolsu rog gaseumi ttwineun ge i sang hae jyeo sarangil kka nega neomu joha jyeo duru duru rub geudaeneun ireon nae mameul algo isseulkka
nalssiga joh eu myeon neo yi son eul jabgo geo lil geod go shipo bi ga ol ttaemyeon neo yi u san i dwe go shipo cheo eumiya seol re ineun igi bun la li la la la malhalkka ireon nae mameul go baeg hae bol kka
ya i ya i ya ijenun muleun shiro meong deun gaseum an go saneun geon neomu shiro la la la ijen saranghal goya nega cham joha neol saranghae
changga e haessali salmyeosi deuleo wa a chimeul bu reul ttaen nae gwi reul gam ssaneun neo yi mog so lil deud go shipo dugeun dugeun tteol ryeo oneun igi bun la la la la la oneuleun ireon nae mameul go baeg hae bol kka
ya i ya i ya ijenun muleun shiro meong deun gaseum an go saneun geon neomu shiro la la la ijen saranghal goya nega cham joha neol saranghae
saranghae saranghae saranghae saranghae eodu weotdeon nae salme barg eun bi chi dwe eo jul ba ro geu s…

3 kertas..bye2.

assalamualaikum...

wah sudah lama nda mengarut disini..eh3..besa final exam tengah menghantui daerah UMS..tiap2 tahun, nda lepas dari exam sudah..sabar jaklah ujian duniawi..ei serius..soalan bikin muntah, ntah napa..terlampau bingung...cakap baca, ada juga tapi soalan? habis jawab soalan terus tanya kawan " eh rasanya sy silaplah baca buku" hahaha masing masing ketawa..sabar jaklah~~~ x sabar habis exam...cepat.. masih ada 5 paper..tapi sy cuti seminggu..so minggu depan kena perang2 lagi..perghh...tension bha tgk orang cepat siap..sudah tu senyum2 lagi...ihhh..perkara tadi yg paling bikin hilang sabar..pengawas exam..yahh sudah tu..tudung yg kena beri nama tudung anting anting..sudah buah tudung tu ntah besi dari mana..berbunyi-bunyi....haiya..x payahlah guna tudung mcam tu time exam... bising...tau lah kau keberatan..tapi jiwa yang menanggung kebisingan menjawab lagi berat..ntah besi dari mana kau letak d tudung kau tu...

RETRO jak nampak~~~ suka.....

p/s: gaya penulisan ya…

Rindu Setengah Mati

Aku ingin engkau ada disini menemaniku saat sepi menemaniku saat gundah
berat hidup ini tanpa dirimu ku hanya mencintai kamu ku hanya memiliki kamu

aku rindu setengah mati kepadamu sungguh ku ingin kau tahu aku rindu setengah mati
meski tlah lama kita tak bertemu ku slalu memimpikan kamu ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu setengah mati kepadamu sungguh u ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu aku rindu…

yah...c ayyu di Rumah...

assalamualaikum wbt..

ya ya...di Ranau sudah...kemarin lagi weh, minta puji hari ni, maklumlah broadband prepaid, dah putus hubungan dengan broadband maxis..gaduh hari tu...euww, sepatutnya study week tapi, ni study enjoy.biarlah..peduli apa.. malaslah dekat sana, c ayyu dgn c babang saja yang tahu amat.. dan memang menyakitkan hati baca blog c babang.kadang-kadang suka,, biasalah tu..haih entah pa c ayyu merepek disini...
p/s: tQ kepada follower2 yang comel, sudi follow c ayyu...^^  suka3..

ya...ya...ya Ranau

Assalamualaikum wbt

*menari2 mcm katun d atas* :D suka3...dengan rasa gembira maka minggu ke14 sudah menutupkan tirai...tinggal tunggu final exam habis, yeah c ayyu suka sgt3..benda paling suka lagi bila cuti mencapai tahap maksimum selepas final exam..nah amik ko hampir 4 bulan...U U lain pun sama..em maybe..:) memang bosan bagi orang yang x reti study mcam sy ni..study week namanya, tapi bagi sy enjoy week..kunun..bosan kali.

esok pulang Ranau..hampir 3 bulan x jejak kaki d Ranau daerah tercinta...:_
Pekan Ranau 2011.
cantikkan, walaupun teda bangunan..banyak perubahan..keh2 kluar rumah jak..nampak pekan..tapi ini dari depan rumah my Aunty. tuuu yang besar2 tu separuh..gambar c kedai ken hong..besar kali..halaman dy besar3.anjing pun banyak..hari tu kacau..berani sebab anjing tu nda dapat keluar juga..pa tidaknya pagar..tinggi oo.
ni plak pagi-pagi sekitar jam 6 lah..tapi ni pagi raya 2010..^^ berkabus..memang sejuk.
waktu malam? sory mory..klu tgk depan2 mmg cantiklah..tapi dalam gamba…

Happy birthday ^^

Assalamualaikum....

Best! memang best buat suprise birthday dengan bestfriend, haa tulah benda yang c ayyu buat kemarin, eh tapi birthday diakan hari ahad (10/04/1990) nah genap dah 21 umur..masih muda remaja...^^ tapi disebabkan masing-masing sibuk hari ahad tu, so kami cadang hendak buat hari isnin, keesokan harinya. Hari isnin, lepas kelas Research Method....erm c ayyu ingat lecturer tu ckp "look,look,look" haha, tu jak yang c ayyu ingat..hey sudahlah final akan menjelma. mata tengok ke arah lec, hati dan otak melayang-layang.. maaf sir, c ayyu kurang faham dari awal sem...perghhh.. lepas kelas tu, nah belari lari p naik bus T.U.T ( bus yg best ) padahal sikit mau marah..adakah jam 4 jalan, sampai kk jam 5.30..wahh amat laju, setengah jam lagi bleh sampai Ranau, sikit mau muntah *lapar tahap dewa*....

bermulalah lakonan termantap, c ayyu ma c saloma  c mala bawa birthday girl jalan weh, so yang 3 org lagi g urus makanan, minuman, n yang pasti kek..yah, sudah c birthday gi…

hey

hadoi.....memang blur..tension....ingin berkatarsis, tapi ntah mcm na..sudahlah...semua menyebalkan minda...good night...

Kenapa jadi macam tu?

Hahaha..hadoi, tadi lepas pulang dari berjalan jalan di kk, c ayyu g tengok blog dy, tapi tengok2 eh2 kenapa pulak background jadik macam bnda di bawah ni:....
wah, sedih2...jadi mau nda mau. kena tukur balik..last2 jumpa benda comel..alahai~~~~ menari-menari lagi..haha apa2lah..yang penting comel..nomu nomu chuaaa.^^

sebak di dada

assalamualaikum w.b.t

Buat entri ni, jiwa memang kacau sebab tengok video di you tube pasal resuhan kaum yang sangat-sangat dan sangat bikin orang sakit hati (bg c Ayyu lah), menakutkan, meloyakan, menyedihkan. Video ni sebenarnya sudah lama nampak, kakak bg tengok, tu pun dy sendiri x mau tengok punya lah, jadi c ayyu dengan bapa tersayang tengok dengan penuh khusyuk, adik2 tengo pun nda sanggup oo(sama jak lelaki). video ni terjadi antara etnik dayak dan madura (indonesia), nda tahu pasal apa, bapa tersayang da cerita pasal apa, tapi c ayyu x berani tulis di sini..ermm mmg betul c bapa hensem cakap tapi lebih baik janganlah kan^^, lepas tengok video ni buat kali kedua..yah sy yakin sy merupakan orang yang bertuah duduk dalam negara kita ni, begitu juga dengan anda..dan sy harap akan terus berkekalan..sangat sangat berharap..jadi kepada anda yang duduk dalam negara ni, tolonglah bersyukur..anda kaum itu nda kena tetak..semua diberi sama rata..yang suka tunjuk samseng, pegilah kamu joi…

Budak ni comel :)

Comelkan? hehe...buka-buka folder nampak gambar dia..uwaaa rindu d rumah lah :((( bilakah sy ingin menjadi jahat terhadap ni budak..sungguh comel kalau macam ni:) ni masa budak ni umur 9 tahun...kena bagi seringgit barulah dia mau posing macam ni.......

Jauh

Jauh
andaikan dulu aku bicara mungkin kau masih disini memang salahku  yang tak peduli akan isyarat darimu kau coba raih simpati tapiku menutup diri dan kau pun pergi jauh membawa luka kecil yang masih tersimpan dalam hatimu kau pun pergi jauh tinggalkan luka baru untukku
ku tanya embun pagi  ku tanya matahari ku tanya bintang bulan dan isi bumi harus kemana lagi Rasanyalah lagu ni masa form 4 lagilah, haha amat suka lagu ni, sdh suara hebat..serak2 basah gitu~~yg penting sukalah JAmrud ni...tapi lagunya memang semua best, tapi kadang ada yang nda masuk juga, ada unsur x baik kadang-kadang, klu anda berminat mau tau cari sendirilah, n dengar semu lagu dorang, sy dah puas pusing semua lagu dorang, kesimpulan, amat best, lucu..kdg2 amat x bleh diterima norma juga...enjoy!

Mesej Dari dia *yg sy syg*

Dia cakap:

*Sy sayang  kamu bah ni ^^,  *Belajar betul-betul di sana nanti tau, jangan buat benda yang tia bagus... *baguslah kita sama-sama bersabar dulu walaupun tidak secepat mana yang kita kehendakitapi bersyukurlah   dengan keadaan yang ada, tetapi bersyukur dan sertai dengan usaha yang betul dan pasti penghujung adalah kejayaan, AWAS jangan lupa petujuk ALLAH dan hidayah dariNya. *Doa **** sentiasa untuk kamu semoga berjaya yang penting usaha dan doa T.T *kalau ko menyimpan benci seja tanpa mempunyai cara penyelesaian dengan baik berarti ko kalah dan sengsara menyimpan penyakit hati.. * jgn bmbang, **** disini baik-baik seja, tiada apa-apa juga, pandai juga ni jaga kesihatan.
owh no~~ sebenarnya sy sungguh bimbang, simpan mesej dia semua dalam hp..baca balik----

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …