Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

Jangan Berkiblatkan Barat!!

Assalamulaikum,,,,

hari ni 1 april 2011....hehe...dari kecil sy tau hari ni april fool,.....jadi sebagai muslim, walaupun kita sudah berkiblatkan barat(sesetengah perkara) yang dah sangat berkiblatkan barat...tu sy nda taulah..pandai2lah bawa diri anda....tapi apa2 pun SAY NO TO APRIL FOOL....

entry yang ringkas, sebab mau pg kelas..tata :))

satu benda yang saya tidak dapat terima...100% adalah fitnah belaka.

assalamualaikum terlebih dahulu...sy dapat benda ni dari sebuah page dalam fb...klik sini page bingung...tapi tepa, kita sebagai muslim ambil pengajaran dalam hal ni, sama-samalah kita ubah persepsi teruk mereka. panas hati ni...huhu sampai hati kan? ok fine...dorang ni sengaja sja buat benda macam ni, tak puas hatilah tu..tapi, kamu buat macam ni, baguslah tu, kan? buat orang islam yg selalu leka (kdg2 mcm sy) ingat dengan maha berkuasa ALLAH swt.. hinalah lagi, supaya kami lebih ingat ALLAH swt...tapi sy hanya mampu berdoa, supaya kamu sedar perbuatan buruk kamu, kamu hina islam..ok,, sebenarnya kamu sendiri kc tunjuk kelemahan agama kamu....semakin teruk kamu menghina semakin buruklah agama kamu dalam mata sy, mahupun orang lain..? kan...sy tidak sebaik mana mau bincang hal ini, tapi sekurang2nya sy hormat agama lain....kata orang " benci tu lama2 jadi suka" sy doakan orang yang terlibat mendapat hidayah..amin3...ok readers baca apa yang sy rasa adalah sebuah fitnah, cerit…

Kosmo! Online - Dunia

Kosmo! Online - DuniaNEW YORK - Satu kajian yang dilakukan oleh Universiti Stony Brook di sini mendapati golongan remaja berasa lebih bimbang jika tidak menghabiskan masa di laman rangkaian sosial, Facebook berbanding melakukan kerja sekolah, lapor sebuah akhbar semalam.Menurut para penyelidik dalam isu terbaru jurnal Pediatrics, keadaan itu digelar kemurungan Facebook.Ia berpunca selepas remaja menghabiskan banyak masa di laman maya walaupun diberi kerja rumah oleh guru di sekolah.Penyelidikan itu mendapati, Facebook tidak memaparkan realiti sebenar kerana orang ramai pada kebiasaan akan menghantar status atau gambar tentang diri dengan menunjukkan kehebatan diri masing-masing. Seorang remaja berusia 16 tahun, Abby Abolt bersetuju dengan keputusan hasil kajian tersebut."Jika kamu tidak memiliki ramai kawan dan kurang melakukan aktiviti dalam kehidupan seharian sebaliknya melihat status pengguna lain dikemas kini, saya dapat memahami kenapa mereka (pengguna Facebook) berasa sedih…

Sorry? Himpunan rasa hati hari sabtu hari ini yang amat3 menyebalkan

Hari ini Hari Sabtu? jadi...sy bangun lambat atau awal, bukan hal kau...kan? sy depan laptop 24 jam tanpa berkata apa-apa pun, bukan juga hal kau..sorry kalau perbuatan sy ni buat kau tidak tentu arah tengo sy. sebab sy sangat hairan orang yang sibuk hal orang padahal sy tiada pun sibuk hal dy..bukan hari ini seja, dari awal lagi mmg macam tu kan? tolonglah~~ hey jangan lah ko tengo org mcm ko nda pernah nampak orang..ko mmg menyebalkan...*sy jahat* hahaha
sebenarnya amat sedih juga hari ni, bila tau orang yang sy sayang kena kc sakit hati, kalu sy jumpa tu orang, mmg kena..apakah jenis lelaki macam tu? helo? ko sudah tua ingatkan ko pandai fikir, kalau kau datang cuma mau kasi sakit hati orang, bagus jangan, bagus kau lari jauh-jauh..sy amat benci lelaki yang cakap " kalau ko x mau lepaskan sy, ok fine, dua-dua kamu sy punya.itupun kalu kau sanggup" heeeiiiiii ko fikir ko tu diva? mau cakap-cakap macam tu..adeiii ko mmg tidak matang boy...adakah? ingat hensem sangat mau caka…

Rumah Hantu? amat penat sekali(entry tanpa tujuan)

ayyu: farah, sy mw di tengah
farah: haha aku nda mw, aku mw ditengah juga.. ayyu: ee bg taw tu abg, bleh kh masuk 6org (padahal abg cina tu dengar pa sy cakap, sambil dy geleng2 kepala) farah: nda boleh..haha
ayyu, aidah, farah, step, mala, joel...fina n akma nda dapt ikut, abis dorang bz...nah kami p rumah hantu di sekolah ekonomi, sempena APK lah..mula2 tu di luar tunggu orang siap ditakutkan..mmg mcm kin takut, tapi bila time kami yang masuk...soory good bye..dari awal sampai last, sy x berenti ketawa...lucu, hantunya pandai teriak, tapi selamba sja sy tengok..hahahahaha..pecah ketawa...mmg! sorry ya abg2 hantu, kami ni jenis ssh ditakutkan..kamu kali yg takut kami..kah3
ni kami sebelum ke rumah hantu..mw amik pic dalam rumah hantu..tapi sory mory, gelap, tu pasal jadi rumah lawak tu, sorry lagi, tia takut langsung~~~  hehe ni pic dulu3..len2 owh no...jarak kaki~~ ada aku kisah? nmpak tu selipar tandas..kemana saja sy pakai!!
saya dan c farah...suka ketawa
 saya ma step...comelkan kami..hihi …

My Girlfriend is a Gumiho - Love Theme - OST

best3

My Girlfriend is a Gumiho

C gumiho yang ada 9 ekor musang...cmel!
taadaa~~~~ hehe lama nda mnyibuk di sini..wah 1 assigmnt oredi ni~~ x sabar habis..weh sebenarnya leh abis cepat, tapi napa last minit kena bg lg keja...owhhh tidak sungguh mnyebalkan...padahal tinggal 3minggu lagi kuliah berjalan..weh cepatlah masa berlalu..haiya kalau lah sy c doraemon, eh no3..x boleh kalau2, nda baik tauk *------* musim2 sekarang mmg bosan habis, sebab boleh lenggang kangkung p kelas sebab kami merupakan insan2 yang terpilih membentang awal dan kami amat suka membentang awal...kebaikan? dapat prepare awal untuk hal hal final *kalaulah* keburukan? ada risiko jua kena potong markah sebab orang orang awal ni tutor akan komen habis habis menyebabkan orang lain akan memperbetulkan kesalahan dorang..sebab x kena inform pun ma kami awal-awal..haiya..tapi diri ini sudah lega..^^
okay, sesungguhnya teda kaitan dengan tajuk entry, sebab sy pun nda tau mau letak apa jua di atas..tapi sekarang movie tu adalah muvie yang sy mau tengok samp…

Report yang hancur..^^

Laporan kajian TITAS Pada minggu ketiga kuliah, Puan Ros Aizah Mohd Mokhtar telah memberi kolonggaran kepada kami untuk memilih tajuk kerja kumpulan masing-masing. Setelah berbincang engan kawan-kawan, kami semua bersepakat untuk memilih kerja lapangan dan memilih tajuk “asal usul dan adat istiadat kaum rungus di Sabah”. Setelah kami mendaftar tajuk kerja kumpulan tersebut, kami berbincang serba sedikit mengenai kerja lapangan tersebut. Pada hari itu juga kami merancang untuk pergi ke Kampung Pitas Kota Marudu untuk mencari maklumat mengenai kaum Rungus.
Tetapi, kami telah membatalkan rancangan awal kami untuk ke Kota marudu kerana terdapat masalah yang tidak dapat dielakkan sama sekali. Kami berbincang dan terus berbincang dan akhirnya kami mencapai kata putus untuk pergi ke daerah Kudat pula, kerana kami difahamkan penduduk daerah kudat kebanyakkannya adalah kaum Rungus dan ditambahkan lagi terdapatnya Rumah Panjang untuk tujuan perlancongan di kampung Bambagazo Kudat.
Seminggu sebelum…

Faceblog??

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA. TERIMA KASIH


copy paste dari the faceblog:about

video paling *&%^%^$%$%%$&^&$ sy pernah tinguk^^ LOL

ahahahahahahahahahahahaha......memang sy mau ketawa banyak-banyak..video di bawah sudah lama dalam simpanan, tengok-tengok dalam Real Player Downloads kan, sy tengoklah balik, nah mula sudah sy ketawa, ei mmg bikin sakit jiwa..tapi agak kurang sikitlah rasa keketawaan berbandingkan firstime, secondtime, thirdtime sy tengok ni benda. 1st time tengok, keras juga perut, mengalir2 air mata....republish ni, saja mau share keketawaan...BM agak hancuss---------> ok cara mau tengok ni, tahan mulut kamu daripada ketawa..kamu ketawa, kalah!! senyum pun na boleh ^______^ upsss....pandang mata orang ni aa, kesan lebih baik pakai headphone..dan dengar dengan teliti apa dy miming...

hahahaha, akhir kata dari saya, terpulang ama kamulah mau ketawa kah nda....hihihihi hentam sejalah...."ketawa boleh menghilangkan stress" silakan~~~~

oh~~~ Psikologi Cinta...

Hari ini hati amat lega sekali, nah rajin sudah sy update blog, apa tidak dua assignment sdh submit, yess, walaupun~~ Pengantar Politik Semasa dan Personality and individual differences(What would psychoanalysis say if frued is women)...alhamdulillah...haha amat comel kami menghantar tadi, weee..time2 sekarang amat best sebab hati lega, nanti hari ahad jiwa gelisah, apa tidak esoknya hari isnin, mula lagi kuliah..haiya cuti cepatlah kau mendayangkan hari-harimu...haha teda kaitan dengan tajuk-tajuk diatas!!


ok pergi fokus utama~~~
Semua orang sibuk bercintakan? ok sy menghafal benda ni time final exam sem lepas, sini sy bekan menekankan cinta dari segi agama.kita tengok dari sudut lain ya? erti cinta: cinta menyababkan seseorang individu yang beradaptasi, menjadikan kita rapat, dan secara biologinya, hubungan cinta kita sama sepa2kan automatik kita melindungi orang yang kita cintai itu..kamu pernah rasa begitu? hihihi tapi apa yang sy tau "cinta itu buta"....

Kita pergi kepa…

rasa hati yang rojak!

assalamualaikum..

Hari ini kan,, apakan~~~ hahaha..apa lah kunun, lama sy nda menyibuk dalam belog tercinta ni, memandangkan minggu ni full assignment + midterm = agak hebat otak, jiwa, dan raga menempuhi..haiya nasib baik presentation teda..minggu depan..tunggu sy bersuara!!! haha, apa pun hari ini da lega sedikit..assignment yg mau dihantar esok hampir siap,, aisshhhh syurga ko tau. . habis jugalah, sudah midterm sy jawab suka hati jak, weh time stpm,spm n pmr, tia pernah pernah buat macam tu, kami agak sibuk sangat!! apalah..
nah..ni asignment yang mau kaji jurnal..paling bikin sakit jiwa!! akhirnya siap waa
tapi hari-hari sy disini, ada juga benda yang buat hati happy ma.... rasanya perkara ni belum ada orang tau, kecualilah bestfriend2 yang selalu bersama dan memang mengetahui hal ini, hihi. Tapi memang sy agak tidak sangka, sy sama dia..hihihi *malu*, haha sy jamin, kamu akan terkejut beruk juga kalau sdh mengetahui hal sebenar, sememangnya sy nda suka perkara ini kena tau, biarla…