Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

saya suka!!^^

resam menjadi pelajar....
sesungguhnya saya dalam kebingungan sekarang...banyak assignment, ya ALLAH..tolong lah permudahkan jalan saya menghadapi 11 buah assignment lagi...12 assignment kena bagi, uikk baru satu sy hantar..itu pun, membuatnya hampir menangis juga. serius stress sampai lahir statement "eh menyesal juga ni sambung belajar di u ni"~~~ see selama ni kunun, habis2 mau masuk U..tingukk kuar sudah statement....klu beliau tau ni, huiiiyoooo komfom kena pulas-pulas telinga ni...haha..tapi ndak apa, aplikasi kan apa yang belajar selama ni. "coping stress"~~...huhuhu padahal, kah kah kah, hanya seorang jak yg kena kesan saya stress..naa tekaaa..c tuutttttt..cian dia bha, hihihi tia pa, saya sayang dia...seriuss walaupun dia marah sy..sorry arr emm emm


ahad ni kami mau pi kudat, mau p rumah panjang orang rungus, cari maklumat..ini benda yang membuatkan saya stress...sudahlah mahal tambang p sana, telepon tu pakcik, dy cakap kami perlu bayar rm15 dengan org y…

she is Ana Faraqien

hehe..betul kai tu sy punya tajuk...emm hentam sejalah kan....nah tujuan mo coret2 hari ini mw mmbalas persoalan yg tersebut, along sy jawab d blog sy aa.... :)))
ok 1, 2, 3 mulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-  *cemas*

1) Norfarhana Asyiqien
2)along, bolong, farhana, kak iqien(btl ka ni ejaan aa long??)
3) mamanya orang Bajau(semporna) bapanya Dusun( Himbaan)...sy ckp2 seja ni..hhihihi
4)ketinggian amat tinggilah.....time tingkatan satu, dylah yg paling tinggi....berat?? sy lupa suda ada bh tu dy cakap2..hihihi
5)yg penting cantik dan cerah..chinese look bha dy..
6)warna kegemaran dy..emmm teka jaklah...hitam, putih n merah...huhu kan...antaranya lah
7)haha..c along...ermm jgn cakaplah...tgk itu gambar2 dy....photographer...model lagi.....cita2nya yg lain sy nda tw...huhu
8)sy suka sal dy....kuat ketawa....bnyak....sy suka dy seadanya...:)
9)bnyak saya tahu pasal dy..hihihi bnyak jugalah....bnyak idea....jarang sama2..tapi cerita 6delta,walaupun setahun,sdh cukup untuk mw kenal dy siapa...:)) sy ba…

Insan Bernama Kekasih...Merinduinya~~~

assalamualaikum wbt..
esok hari apa? mm semestinya hari lahir kekasih kita iaitu nabi Muhammad SAW.. baginda merupakan Nabi kita yang terakhir, sumbangan dia yang tidak terhingga sehingga islam sampai ke hari ini. Alhamdulillah.. kita masih bertahan ;)..
Sebagai islam, kita mesti tahukan sejarah dan pengorbanan Kekasih Allah itu? dari kecil lagi kita sudah dibesarkan dengan cerita-cerita pasal baginda, huhu betapa baik, mulia, tulus, jujur kekasih kita tu kan?...bila ingat balik cerita dan sumbangan baginda, betapa kecilnya saya di muka bumi ini, bila fikir generasi islam sekarang, dengan mudah jatuh ke arah yang salah, sedangkan besarnya sumbangan baginda kepada Islam, senang2 ja generasi yang meruntuhkan. Astagfirullah....sedangkan saat kemangkatan baginda, dia masih memikirkan umat dia, sedangkan kita? sy pun nda tau mw cakap apa...sebab sy pun insan yang selalu alpa..
tapi alpa2 sy pun, masih ada hati. :) sejak berkecimpung dalam hal2 internet2, facebook2..macam2 sy jumpa....tapi al…

Kekasih kita :)))

say no to valentine day!!

haha..bukan pa, mmg pun ndak boleh sambut..alahai baru tadi nmpak page klik sini, alahai....makin sy nda faham....haha apa pun sy tetap sokong ustazah sebab sy suka dia...valentine day adalah haram disambut, iya perkara ini no hal lah, hari kasih sayang? weh tiap hari adalah hari kasih sayang, buat pa lah sambut ni benda,,, apa pun sy rasa bagus Malaysia kc haram sejalah ni penyambutan ni...pasal ni juga buang bayi bnyak jadi...selalunya org akan kira 9 bulan selepas hari velentine day, durang bilang akan ada berlakunya kes buang bayi..naahhhh...wajarkan..
ni tidak, hari valentine jak, adalah knun movie2, trus bunga2 kena jual..adoii cukuplah..buang masa...sy benci keadaan hina menghina itu, tau pun tersinggung, sy pun tersinggung jg baca komen2....klu iya pun maw marah ustazah tu..p lah cakap sendiri ma dia..janganlah kmu pun terjerumus p hina2...ckp org pandai, tapi tinguk diri sendiri, sendiri mnghina..jadi lepas ko rasa terhina, ko menghina balik...then ko suh org tu mnta maaf? he…

apa dalam fikiran saya?

Hari ini dalam sejarah cuti saya, 5 jam diperuntukkan untuk menyiapkan assignment pengantar falsafah..*tepuk tangan* kah3....*tolak kepala sendiri* pandailah ko sana..haha hanya dua muka surat sahaja diri ini berjaya sebab c puan x mw ada kosong2 dalam kertas tu nanti :p. Okay saya sambung esok!! yakin alhamdulillah.

memandang CNY, semenjak sy menjejakkan kaki di ranau ini, hampir tiap malam da bunga api..wahh untunglah kali, mereka beli beratus2 harga, tapi dengan selamba dan free of charge sy tengok tanpa mendongakkan kepala diatas...hua hua hua..kelebihan tinggal di tempat yang tinggi. mentang2 seluruh pekan ranau kelihatan melalui rumah sy...mula-mula mmg best pa...tapi lama-lama buat sy terkejut sana sini..weiii xpa2..pasang lagu kuat2 n pakai headphone syok sendiri...kan~~~ ngeeehhh

huhu memang hari ini hari yang membosankan, Hp pun x berbunyi2..jahat..taulah sibuk..tapi ada pun dia online tadi..biarlah, xpa..okkkkkkk....oh ya tadi juga da movie di astro prima tajuk dia la ikro …