Skip to main content

Kami bha ni...^^

 i love my friend~~hiiii
bha pic2 di bawah ni kan pic kwn2 baru sy d ums..eh barukah??? hahaha pertemuan kmi amat melucukan....amat2 melucukan..haha ulang 2 dua kali....sy n mereka kan macam rapat 10 tahun sdh.baik-baik n best semua...d mana2 kami selalu bersama..eh jgn pla anggap lain ya..kmi ke library sama-sama, makan d cafe, dewan kuliah, di bulat2(haha sy lupa namanya tu), group asignment pun kami bersama, jadual kuliah dan tutorial pun kami senantiasa bersama...kos pun sama..haha Youths and Community Development ( banyak org konpius dengan nama kos saya ni ) nnti jaklah cerita, sebab ceritanya menggeramkan sanubari dan kalbu..haha...ok kenalakan kawan-kawan saya :-
                                          yg tudung hitan namanya c Akma,dari selangor..
                                          yg putih 2 namanya c farah, dari Lahad datu a.k.a Tuaran
 nah, inilah kami bt kalau time lec bersyarah, bosan..ni baru c stefanie, belum lagi saya yg mnconteng
 hahaha ni kami di APPLE 1 borneo, amik sekejap pic..kami sdh kenyang..yuiii
punya comel ni arnab...pameran d 1 borneo kan tahun ni Tahun Arnab CNY

Akma mmg suka arnab, selalu cerita sal arnabnya

hebatkan..lepas kuliah, p gansau..haha

di library pun sempat pose maut...haha
yg btudung 2 c Fina.n yg ndak betudung 2 c step
dua2 orang beaufort...hihi

haha....kami group discussion..mmg bingit, ketawa jak penuh

bertrep bha kami...


klu malas salin dari library, inilah kerja sejati kami, amik pic..haha

comelkan..haha kadai urg

sekali lagi farah, fina, step
iaitu saya..haha..sebelum pergi menunggu bas seawal jam8

Comments

Popular posts from this blog

Manusia Biasa

Sorylah sy pun manusia, kadangkala pandai meluat juga kadang2 walau pun cuba sedaya upaya endah ni perasaan.. Bgus lg sy menjauh dari libatkan diri. Saya sedaya upaya mengelak. Minta maaf..kc luah di blog pun cukuplah. Astagfirullah..

Insan Bernama Kekasih...Merinduinya~~~

assalamualaikum wbt..
esok hari apa? mm semestinya hari lahir kekasih kita iaitu nabi Muhammad SAW.. baginda merupakan Nabi kita yang terakhir, sumbangan dia yang tidak terhingga sehingga islam sampai ke hari ini. Alhamdulillah.. kita masih bertahan ;)..
Sebagai islam, kita mesti tahukan sejarah dan pengorbanan Kekasih Allah itu? dari kecil lagi kita sudah dibesarkan dengan cerita-cerita pasal baginda, huhu betapa baik, mulia, tulus, jujur kekasih kita tu kan?...bila ingat balik cerita dan sumbangan baginda, betapa kecilnya saya di muka bumi ini, bila fikir generasi islam sekarang, dengan mudah jatuh ke arah yang salah, sedangkan besarnya sumbangan baginda kepada Islam, senang2 ja generasi yang meruntuhkan. Astagfirullah....sedangkan saat kemangkatan baginda, dia masih memikirkan umat dia, sedangkan kita? sy pun nda tau mw cakap apa...sebab sy pun insan yang selalu alpa..
tapi alpa2 sy pun, masih ada hati. :) sejak berkecimpung dalam hal2 internet2, facebook2..macam2 sy jumpa....tapi al…

Hanya pendapat saya semata-mata

asslamualaikum wbt

Buka-buka facebook ramai orang cakap sal bunuh diri, buka2 blog ramai juga orang cakap pasal bunuh diri, tengok-tengok komen, orang duk pandai-pandai bagi hukuman... masuk neraka lah, kau bodoh sebab bunuh diri, ceteknya akal dia...(sebenarnya disini sepa yang pendek akal) sendiri ingat sudahlah..kan?-_- bukannya dia dengar..sudahlah urusan dia dengan tuhan, siapalah kita kan mau cakap macam tu, kita yang masih hidup, beramal lah selagi ada masa, tidak mustahil orang terdekat kita ada juga buat macam tu nanti.. sanalah anda akan terdiam seribu bahasa bila sebelum tu anda banyak cakap hal orang..
banyak sebab orang bunuh diri sendiri atau bunuh diri orang lain, memang kita tahu bunuh diri tu salah dan dosa di sisi agama(memang salah!)..tapi siapa dalang dalam hal ni semua? bukan kita kah sendiri?..kes lain of coz syaitan yang terkutukkan..ketepikan syaitan tersebut~~~  kita fikir dulu, salah siapa? sy malas menuding jari kepada siapa-siapa, mungkin orang tu bunuh diri …