Skip to main content

Bila Laman Sosial Jadi Kegilaan~~

hari ni hari jumaat..memandangkan esok xda klas...memang bosan~~
ok....bosan2 ni tiba2 sy jumpa beberapa social network laman sosial..wah..bru skg sy jumpa...haha selain Friendster, MySpace, Facebook dll...ada 3 laman sosial maybe yg kena buat oleh orang kita sendiri...haha adoi...klu ada rezeki, mgkin dorang bleh jadi jutawan mcm c mark pengasas Facebook..hehe mencuba nasibkan..apa salahnya....3 antara yg sy nmpk2 laman sosial local pnyalah...
di sini ada 3 social network yg sy nmpk2...la~~
link or website,,kmu carilah sendiri..taip2 d google or yahoo..kuar juga 2....haha klu x dapat..gtw lar...
kepada pengasas2 laman sosial y tersebut atau tidak menemui kejayaan ^^ hehe

Comments

Popular posts from this blog

she is Ana Faraqien

hehe..betul kai tu sy punya tajuk...emm hentam sejalah kan....nah tujuan mo coret2 hari ini mw mmbalas persoalan yg tersebut, along sy jawab d blog sy aa.... :)))
ok 1, 2, 3 mulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-  *cemas*

1) Norfarhana Asyiqien
2)along, bolong, farhana, kak iqien(btl ka ni ejaan aa long??)
3) mamanya orang Bajau(semporna) bapanya Dusun( Himbaan)...sy ckp2 seja ni..hhihihi
4)ketinggian amat tinggilah.....time tingkatan satu, dylah yg paling tinggi....berat?? sy lupa suda ada bh tu dy cakap2..hihihi
5)yg penting cantik dan cerah..chinese look bha dy..
6)warna kegemaran dy..emmm teka jaklah...hitam, putih n merah...huhu kan...antaranya lah
7)haha..c along...ermm jgn cakaplah...tgk itu gambar2 dy....photographer...model lagi.....cita2nya yg lain sy nda tw...huhu
8)sy suka sal dy....kuat ketawa....bnyak....sy suka dy seadanya...:)
9)bnyak saya tahu pasal dy..hihihi bnyak jugalah....bnyak idea....jarang sama2..tapi cerita 6delta,walaupun setahun,sdh cukup untuk mw kenal dy siapa...:)) sy ba…

say no to valentine day!!

haha..bukan pa, mmg pun ndak boleh sambut..alahai baru tadi nmpak page klik sini, alahai....makin sy nda faham....haha apa pun sy tetap sokong ustazah sebab sy suka dia...valentine day adalah haram disambut, iya perkara ini no hal lah, hari kasih sayang? weh tiap hari adalah hari kasih sayang, buat pa lah sambut ni benda,,, apa pun sy rasa bagus Malaysia kc haram sejalah ni penyambutan ni...pasal ni juga buang bayi bnyak jadi...selalunya org akan kira 9 bulan selepas hari velentine day, durang bilang akan ada berlakunya kes buang bayi..naahhhh...wajarkan..
ni tidak, hari valentine jak, adalah knun movie2, trus bunga2 kena jual..adoii cukuplah..buang masa...sy benci keadaan hina menghina itu, tau pun tersinggung, sy pun tersinggung jg baca komen2....klu iya pun maw marah ustazah tu..p lah cakap sendiri ma dia..janganlah kmu pun terjerumus p hina2...ckp org pandai, tapi tinguk diri sendiri, sendiri mnghina..jadi lepas ko rasa terhina, ko menghina balik...then ko suh org tu mnta maaf? he…

Report yang hancur..^^

Laporan kajian TITAS Pada minggu ketiga kuliah, Puan Ros Aizah Mohd Mokhtar telah memberi kolonggaran kepada kami untuk memilih tajuk kerja kumpulan masing-masing. Setelah berbincang engan kawan-kawan, kami semua bersepakat untuk memilih kerja lapangan dan memilih tajuk “asal usul dan adat istiadat kaum rungus di Sabah”. Setelah kami mendaftar tajuk kerja kumpulan tersebut, kami berbincang serba sedikit mengenai kerja lapangan tersebut. Pada hari itu juga kami merancang untuk pergi ke Kampung Pitas Kota Marudu untuk mencari maklumat mengenai kaum Rungus.
Tetapi, kami telah membatalkan rancangan awal kami untuk ke Kota marudu kerana terdapat masalah yang tidak dapat dielakkan sama sekali. Kami berbincang dan terus berbincang dan akhirnya kami mencapai kata putus untuk pergi ke daerah Kudat pula, kerana kami difahamkan penduduk daerah kudat kebanyakkannya adalah kaum Rungus dan ditambahkan lagi terdapatnya Rumah Panjang untuk tujuan perlancongan di kampung Bambagazo Kudat.
Seminggu sebelum…