Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

Kami bha ni...^^

i love my friend~~hiiii
bha pic2 di bawah ni kan pic kwn2 baru sy d ums..eh barukah??? hahaha pertemuan kmi amat melucukan....amat2 melucukan..haha ulang 2 dua kali....sy n mereka kan macam rapat 10 tahun sdh.baik-baik n best semua...d mana2 kami selalu bersama..eh jgn pla anggap lain ya..kmi ke library sama-sama, makan d cafe, dewan kuliah, di bulat2(haha sy lupa namanya tu), group asignment pun kami bersama, jadual kuliah dan tutorial pun kami senantiasa bersama...kos pun sama..haha Youths and Community Development ( banyak org konpius dengan nama kos saya ni ) nnti jaklah cerita, sebab ceritanya menggeramkan sanubari dan kalbu..haha...ok kenalakan kawan-kawan saya :-
                                          yg tudung hitan namanya c Akma,dari selangor..
                                          yg putih 2 namanya c farah, dari Lahad datu a.k.a Tuaran
 nah, inilah kami bt kalau time lec bersyarah, bosan..ni baru c stefanie, belum lagi saya yg mnconteng
 hahaha ni kami di APPLE 1 born…

Lantak Kaulah ..

Talk to the Hand assalamualaikumAlahai~~~ budi bahasa budaya kita..oh oh, ok apa ni budi bahasa budaya kita, jangan kita pula lupa ya (ketawa da makna) bukan apa, kita memang suka kan sindir menyindir kan, tapi ko rasa menyindir tu bawa kebaikan sama ko kah? heloo, tidak kali ya, mungkin ko akan puas bila menyindirkan? ala tdk kisahlah ko menyindir di alam maya kah atau dimana-mana, klu membina oklah, tapi ni wahhh banyak sekali unsur-unsur pecah hati ( kata-kata yang menunjukkan kebodohan dan kelemahan dirinya sendiri).
mungkin sy lupa, entry ni juga bersifat menyindir. sapa makan lada dy rasa pedas...hihii tapii sy xlah seteruk sampai pecah hati, sebab sy masih bawa nama keluarga dan agama sy, klu iya pun kamu rasa orang itu salah, silakan tegur face to face maa, cara baik budaya kita...cara buruk budaya sepa oo...tolonglah ya, janganlah ko bekarya macam semua org mau ikut cara ko dan pemikiran ko, sebab bukan semua orang ada akal macam ko, ko mau bom 2 orangkan nda payahlah ko write …

The power of label.....

Alhamdulillah, saya masih hidup sampai sekarang, sangat gembira bila memikirkan minggu depan jasad berada di Ranau (hati dan fikiran sebulan lalu lagi berada di Ranau). Hari selasa ni sy free sehari tapi malam ada kelas sir Ahjiam, oral bha,deii bspeaking2 kami Memandangkan Doc Rbalan tiada hari selasa, maka bercutilah saya.cuti amat bermakna dalam hidup sy sekarang ni, tanpa cuti komfom rasa mau meradang semacam, ha ha ha.

oh ya, cakap pasal kedudukan ni ataupun starta kan( hari sabtu punya kuliah), terus sy teringat akan kisah seorang bekas pelajar sekolah agama yang murtad terus jadi paderi, bayangkan sekolah agama 2, belajar sal agama? mesti menghairankan jiwa dan raga kan, sedangkan pelajar sekolah agama buka tudung pun kena cakap2(kisah form 4 p poring sampai masuk bilik disiplin)ehemmm, apa lagi mereka yang murtad keluar dari agama, terus menerus jadi paderi..owhh sangat menghairankan...semestinya inilah yang dikatakn devian..aplikasinya lah~~ salah satu faktor yang menyebabkan …

Dari Sy

kalau tak bisa memuji
janganlah mencaci
lebih baik diam dan tutup mulutmu
kalau memang tak suka
janganlah melihat lebih baik kau pergi
tak ada disini
walau tak sempurna
aku juga manusia
ingin dicintai ingin dihargai
walau hidup pula yang lebih sempurna
tapi mulutmu selalu memaki
jangan pernah menoleh atau ingin berjumpa
melihatmu aku benci
terluka aku, selalu dengan kata-katamu
kau buat aku membenci dirimu
ku benci3 dirimu....

Bayang Abadi

Hening malam ku sendiri
bintang bulan ku pandangai
hari-hari ku lewati
kenangan indah denganmu
masih terasa dihati
rasa sedih tak bertepis
tak ada cinta sejati di dunia ini
mungkin kau tercipta tuk pergi
meski bayangmu di benak abadi
saat ini dirimu telah pergi
berdiri menanti kau kembali
bayangmu kan abadi
meski kau tlh pergi
disini ku berdiri
menanti kau kembali.....

:) jalan-jalan~~

hahaha...ni d maxis centre......
Bkn hari nilah kmi jalan2,,tapi yg kemarin hari sabtu...sy jalan2 ngan roomate sy, c rokiah n tesen..haha :P
agenda utama, mw jalan2 abis na da kwn sy dalam bilik waa...so bgus ikut dorang jalan memandangkan assignment pun sy x tw mo buat pa....bgus jalan drpd terkurung, yg sy takut g 2..nnti da cek..mcm na mw handle oo...penuh ni bilik sy barang terlarang (haha slama tinggal hostel,mmg slalu pun pnuh brg terlarang pown)...ui banyak bh duit melayang skali jalan..ygnda siok 2,time kami mw pulang hujan trun pnya lebat..so time 2 kmi d maxis centre, kmi sebilik guna maxis broadband ma...~~ tpi mcm mo rancang mw tukar..abis gma mcm siput tiba2..ermmm haha oo ya,,,kmi jalan2..mula2 mw cari cd game trus...tapi nmpk dvd Aku Masih Darah n ngangkung...trus kami beli....patak2 jua sy ma rokiah beli.~~ best jualah..ngankung yg knun2 lawak, tapi napa kcian pla sy tgk~~ntahlah kmuurg tgk sendirilah..n nilai sendiri...len org len pandangan jaklah..yg pling lucu 2 bo…

Bila Laman Sosial Jadi Kegilaan~~

hari ni hari jumaat..memandangkan esok xda klas...memang bosan~~
ok....bosan2 ni tiba2 sy jumpa beberapa social network laman sosial..wah..bru skg sy jumpa...haha selain Friendster, MySpace, Facebook dll...ada 3 laman sosial maybe yg kena buat oleh orang kita sendiri...haha adoi...klu ada rezeki, mgkin dorang bleh jadi jutawan mcm c mark pengasas Facebook..hehe mencuba nasibkan..apa salahnya....3 antara yg sy nmpk2 laman sosial local pnyalah...
di sini ada 3 social network yg sy nmpk2...la~~ link or website,,kmu carilah sendiri..taip2 d google or yahoo..kuar juga 2....haha klu x dapat..gtw lar... kepada pengasas2 laman sosial y tersebut atau tidak menemui kejayaan ^^ hehe

Ana Raffali-Tolong Ingatkan Aku (lirik)

best ni lagu...so sy post2 d blog sy...mls mw cakap bnyak2...

Fabrizio Faniello - I no can do.mp4

haha luculah ni lagu....wali band pnya lagu~~pemes ooo...cari jodoh vs i no can do...wew

Bosan~~

BOSAN..
Sedar ku dari lena
semangat dan jiwa yang kosong tiada makna..
Tidak ku tahu hendak buat apa..
ingin ku tidur semula tapi tak lena.. *Bosan aku menunggu..
Masa untuk berlalu..
Bosan dengan hidupku..
Mengapa jadi begitu
Kerana telah hilang semangatku
Bosan dengan hidupku..
Mengapa jadi begitu
Kerana telah hilang semangatku…
Sedar ku dari lena
semangat dan jiwa yang kosong tiada makna.. Lirik Roti-Bosan serius...sy mmg bosan..ari ni ja ma...haha..besa awal sem na da mw buat apa2....sy suka lagu d atas..memandangkan sy bosan..ini jadi bahan mo post.....lagu pencari semangat knun..papun best bh band ROTI...sy pun na tw napa nama band dy mcm 2...