Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

Study week !

salam... selamat malam!..
Study week! hampir dipenghujung cinta ... dalam kesempatan tu, saya balik rumah, alaaa tempat di mana saya membesar...Ranau bumi tercinta, mulanya mahu bercuti selama beberapa hari saja, tapi melarat sampai seminggu..balik pun sebab macam lama sudah tidak membalikkan diri di bumi Ranau..hari tu balik hari sabtu, bergegas tu balik..sebab petangnya tu kena balik kampung halaman mama, sebab abg sepupu kahwin..eh makan belanja..mulanya tiada hati mau balik tapi disebabkan saya tahu nenek saya terlantar sakit di kampung, saya berusaha lawan kemalasan hati dan ikut mereka balik kampung..sampai kampung memang nenek tengah sakit sebab jatuh hari tu :(..harap si nenek cepat baik...
sudah cadang mau balik hari khamis, tapi my bapa pula suruh jangan dulu balik KK..naa bertambah semangat mau cuti, tapi kena belajar juga +.+..yaaaalaaaa sudah nama dia cuti untuk belajar, kalau di sana pun bukannya terbelajar juga pown...perkara paling bikin tension bila hari exam berturutan …

Minggu ke empatbelassss

Salam....tepat jam7 segala kelas jenis kuliah, pembentangan, dan assignment sedah beres semuanya.....yeah, tapi detik detik habisnya benda ni semua banyak perkara yang memanaskan, yang buat kami geram dengan semua yang terjadi, time pembentangan...ya Allah memang memang memang dan memang buat kami sentap dengan perangai orang macam tu..ya lah, baru first time..orang bilang masih kebaruan dalam hal macam ini, harap-harap junior tidak dapat nasid gila macam kami. .

walau macam mana pun kami juga berjaya buat serangan bertubi-tubi dengan orang itu....hahahahahahah PUAS HATI...!!

bukan apa, kita sama-sama ada hati!! kalau kita jaga hati orang, automatik hati kita akan dijaga juga kan? masing -masing ada kelemahan, sudah tahu lemah jangan ditunjuk terus. Tahu diri kita tidak sama level, kami sedar kami di tahap mana. kami di bawah dan diri kamu di atas dari kami, sebab kami tahu  kamu banyak pengetahuan dan pengalaman orang bilang lebih dulu makan garam..tapi jangan buat kami rasa kamu dan…

saya ketawa bila tgk ni :D

hahahaha...stress..

:D

c Fina dan c Ayyu time ni sakit perempuan, memang tidak tahan, lalu ambil inisiatif duduk sebab tunggu kawan-kawan membeli belah, memang sakit sangat kalau berdiri lama-lama.. walaubagaimanapun saya berjaya menjalankan diri keluar pergi makan ikan bakar di pasar malam kk *sedap sangat-sangat masuk bulan ni dan bulan lalu, sudah masuk 4 kali kami bantai ikan bakar... sekarang kuliah, assignment, pembentangan sudah banyak yang diselesaikan, jadi kami selaku pelajar (program kami jak kali) memang dalam masa-masa macam ni, ada banyak masa kosong, kelas banyak batal * kena suruh tumpukan kepada encik final exam :P lah tu kan,... jadi ambil masa jalan-jalan..tapi bukan kerja menghamburkan duit..ok kira bajet : -tambang pulang balik dari rumah sewa ke tempat syurga makanan : RM2 - makan ikan bakar : RM 8 ( kongsi dengan 6 org kawan, sebab ikan tu besaaaaarrr, salut lah klu sorang-sorang dapat bantai!) -minuman : RM3 -benda lain (klu mau) : RM masing-masing punya tau ( terpulang dengan nafsu masing-…

yeah

Salam..:)
Selamat Malam...baru juga habis menonton movie  " Aku Tak Bodoh"...filem Malaysia, ermmm tengok dari awal   rasa macam pernah tengok..ingat-ingat balik movie "im not Stupid too" movie Thailand 'kali'....ala cerita yang sama...disebabkan jalan cerita tu, rasanya dapat membuka mata masyarakat sekarang ni, apa salah kalau di 'Melayu' kan benda baik..sudah namanya peranan media massa. Oklah! bukan mahu menjadi tukang buat sinopsis movie pula....banyak kerja, tapi buat gaya macam tidak ada kerja.
yala, kerja saya bukan asyik tengok belog jak, bukan asyik online fb muka menghadap skrin memanjang, melainkan ada assignment lah *sepa student U, taulah kenapa kan xD Online fB tu memang adalah, tapi tidak pula lurus bendul sangat, yala buka Fb nampak "what's on your mind?" terus tulis benda dalam fikiran...dan dalam fikiran mestilah kita fikir banyak kan.. itu ini itu ini itu ini itu ini itu ini...kalau macam tu..setiap masa akan muncul ka…

sayang dorang :)

sekitar kg. E...UA......api-api....1B(mcm teda tempat len..kecian..terima hakikat +.+
:)
kami dalam dunia patung bebulu..beshhhh
mix...:P

alhamdulillah...semua kerja..assignment...siap! tinggal presentatio untuk Interview & Observation Skill.....gud luck:)

Malas

my kakak yg mintapuji..kdg2 baik kdg2 bikin...aishhh :D
Malas kena sponsor terus dari sister.....tapi apa boleh buat.klu terpaksa...student life btl2 kena terer susun duit..tapi sy masih belum ada kebolehan sepenuhnya..sorry!...
gambar teda motif...cuma c ct cantek... selamat petang..:)

=.=!

Tunggu Akma siap cucuk duit..mau makan!
suka gambar model di belakang itu..wah wah wa
Zaquan Adha gempak selebriti d 1B hari tu....
jimmy pun ada..
 artis gempak selebriti d 1 B
upin ipin pun ada juga

Nda taupun hari tu ada gempak selebriti d 1B...* kurang pemes kali kan..haha gambar minggu lalu sebenarnya....
p/s: sorang2 di rumah..wuwuwu okbai

Midterm! !

Salam

Hari ni midterm untuk "psikologi kanak-kanak" dan "statistik sosial"...yah..harap dapat buat dengan baik bukan macam midterm "psikologi silang budaya" tu T.T.....bz..bz..bz...*tapi sempat bfacebook n blogwalking :p

semua tentang no dan formula T.T
comelkan dorang..psikologi kanak-kanak...tertarik dengan water birth..
perkembangan kanak-kanak dari persenyawaan sampai habis tahap menjadi kanak-kanak..

....sungguh tidak sabar habis ni semua....Final exam pun kira kira sebulan lagi..harap2 semua ok..dari segi mental dan fizikal....!! dan tanpa memikirkan hal yang menyakitkan hati......



daa...

XD

nampak blur dan lowong title di atas..peduli pa lah..bosan d rumah trus...dorang pun bz2 jak slalu....tpi sy nda kekurangan kasih sayang tau!..

* dy cek cek surat medical check up tiap bulan..n tanya pa maksud " expected value"...lama terdiam dekat dy...trus tgk sy cakap nilai yang dijangka..dan terus berpaling sebab sudah bergenang ni air mata..sepa thn kan tgk mcm tu...klu lah~~~~ 

adik: bapa, mari trun kedai...mau beli minuman ma makanan untuk mau bawa besok di sekolah
bapa: minuman apa juga yang mw beli?
adik : apa-apa ja..
bapa: yang mcm mana?
adik : yang mcm mana ja..
bapa : em klu begitu sitaut ja lh..(penat sdh dy layan jadi dy main2)
adik: ehhh mulauuuuu

sy haha seja dgr...

jadi disebabkan dorang selalu bz..beli barang pun waktu malam..kedai pa yang buka.. milimewa jaklah sasaran klu waktu malam..hu ha...my bapa bawa sy sekali sebab adik kena suruh masak bawa lauk ayam masak kicap..tpi c mama penat...jadi adik yang lepasan upsr tu cemas..sebab nada benda yg dy mau b…

:D

Fina & Ayyu bgabung

:D
kami menguasai laluan sini:D
Pelancaran buku kami....baru kuar kilang..mc panas :D
Kasihmu Seteguh Kinabalu :)
cara menghambur mcm mau beli..last2..bye tudung
assignment 4 siap!!
Tunggu Encik Lec siap sarapan:)
tunggu bus waktu malam..cian:(
Budak LD dan Budak Ranau :) kolam@tasik ums..kah3
PDK tuaran :0

tersentuh...

kita yang mampu tiada alasan untuk tidak belajar.... hargai sesuatu sebelum kita hilang semuanya. berdoa ke arah keamanan mereka ...x rugi kita berdoa untuk dorang....:)

tersentuh tgk dorang semua...saudara seislam kita di sana....kita disini senang senang..tapi dorang di sana sedang berjuang...antara mati atau hidup....

tension!!

Salam..~~

rasa macam mau &$(%^$* jak bha!!!....tapi sabar~~~

tadi midterm crossculture psychology....kami lambat setenganh jam, baru masa menjawab sejam jak..haihhh geram ..masuk masuk dewan kuliah lec eh bukan tutor amik master kali sudah warning " setengah jam lagi kamu"......pa halll..kuliah sebenarkan 2 jam jak...mau balik awal lah tu..mentang2 lec bercuti deepavali d india..suka hati mau balik awal.....

banyak2 test, hari nilah paling paling dan paling buat org tension..lagi-lagi bila masuk dewan kuliah..org semua buat muka mcm..haihhhh mcm dorang nda pernah lambat....orang buat muka mcm x pernah nampak orang.....sekali tgk sudahlah..ni tgk sampai nda mnjawab soalan....ok bai


alhamdulillah tiada maut

Berita Harian Online | 200 nyaris maut kereta api rempuh lori tangki:

'via Blog this'
Gegaran akibat letupan kuat dirasai sekitar Petagas

KOTA KINABALU: Kira-kira 200 penumpang kebanyakannya kakitangan kerajaan nyaris maut apabila kereta api dinaiki mereka merempuh sebuah lori tangki bermuatan 27,000 liter petrol yang menyebabkan letupan kuat di lintasan kereta api haram berhampiran Kilometer 5, Jalan Kota Kinabalu-Putatan, Petagas, dekat sini, semalam. Letupan itu menyebabkan gegaran kuat di sekitar Petagas dengan asap tebal boleh dilihat dari jarak kira-kira lima kilometer (km), selain kesesakan lalu lintas yang teruk sepanjang kira-kira 10 km dari Jalan Kota Kinabalu-Putatan dan sebaliknya. Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, lapan penumpang kereta api cedera ringan manakala pemandu lori berkenaan tidak cedera.

Kereta api tiga gerabak itu dalam perjalanan dari Stesen Kereta Api Tanjung Aru, di sini membawa penumpang yang kebanyakannya kakitangan kerajaan yang baru pulan…

Harwanshah n i...

wee belum tidur lagi lah~~

Salam..

' menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagi ku saat ku harus bersabar dan trus bersabar ~~~'..
mau tunggu cuti raya haji, cuti hujung minggu...wuwuw malas bangun pagi bersiap g kuliah..tutorial..hish... belum tidur, tengah tunggu video interview habis download..besa broadband lambat memang dari dulu..klu bukan pasal assignment nda jua brabis ni menunggu....xpa sok kelas jam 10am..lambatkan? nda lah paling awal juga tu..sem lalu kelas paling awal jam 11 kali aa...emmm apa2 jaklah...

tayang tayang :P  tgh tunggu my bapa mau hantar g terminal balik kk...mintapujikan..:D

pdk Tuaran..mini kajian pasal keluarga yang 'ada kisah'...pertama kali pakai baju koprat..besar -.0..

ok sudah siap mendownload untuk hasmin dan saya :)
ok bai
gud nite :)


rambutku rambutmu~~

Salam...

rambutku rambutmu rambut ku rambutmu sama hitam tetapi selera tetapi selera kita berbeda menilai wanita memilih kekasih lain cara yang montok ku suka yang kurus kau suka ku tak suka orang bilang lain ladang lain belalang tentu saja lain orang lain kumisnya kulitku kulitmu kulitku kulitmu sama hitam yang tampan wajahku yang jelek wajahmu jangan marah.....

Kritik

Salam~~
okaipp.....mcm terasa mau update blog hari ni..sebab esok cuti, bukan tiada benda mau dibuat masa-masa sekarang ni...yalah haousemate pun p camping..tinggal kami bertiga jak lagi dalam rumah..alhamdulillah masih bertiga klu sorang macam mana? ngeri pun ada kali.....mentang mentang area sini ada nurse......teringat plak kisah movie sick nurse..nda cukup tu...bukan mau cakap semua nurse m********** berperangai begitu....agak tidak senonohlah kn kalau perempuan merokok...bukan kadang- kadang tapi tiap hari bgeng lagi tu..alahaiii...sudah tu d jendela dengan bangga lagi tu merokok.....rasanya nurse sinonim dengan kesihatan kn? tapi kenapa jg masih menggadaikan nyawa semata mata mau benda tu jak...kan masih banyak makanan lain...apa-apa pun jadi dengan wanita nurse tu..yg kasihan ibubpa dy......

bukan benda ni sepatut nya yg sy mw membisingkan diri....Hari ni:-
Naik bas..ada pempuan kin panas...sebab beg dy terlampau besar dan keras..beg sikut...dalam bus sy berdiri betul2 sebelah pak…

arghhhhhhh

bingung bingung..... pening buat assigment~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
ok bai

ketabahan..madu yang pahit

Cerita ini mengisahkan ketabahan seorang wanita. peringatan kepada pembaca, cerita ini boleh dikira panjang berbanding yang lain dan kami pasti sesiapa yang menghayati pasti akan menitis mata.

"Apabila hati terikat dengan Allah, kembalilah wanita dengan asal fitrah kejadiannya, menyejukkan hati dan menjadi perhiasan kepada dunia - si gadis dengan sifat sopan dan malu, anak yang taat kepada ibu bapa, isteri yang menyerahkan kasih sayang, kesetiaan dan ketaatan hanya pada suami."

Bait-bait kata itu aku tatapi dalam-dalam. Penuh penghayatan. Kata-kata yang dinukilkan dalam sebuah majalah yang ku baca. Alangkah indahnya jika aku bisa menjadi perhiasan dunia seperti yang dikatakan itu. Ku bulatkan tekad di hatiku. Aku ingin menjadi seorang gadis yang sopan, anak yang taat kepada ibu bapaku dan aku jua ingin menjadi seorang isteri yang menyerahkan kasih sayang, kesetiaan dan ketaatan hanya untuk suami, kerana Allah.

Menjadi seorang isteri....kepada insan yang disayangi.....idaman …

percaya padaku..

Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu

Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

[*]
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

[**]
Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu

Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

Back to [*][**]

Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu

Back to [*][**]

Back to [*]

http://musiklib.org/Ungu-Percaya_Padaku-Lirik_Lagu.htm

Adik tuan rumah...thank u..

Dapat no tfn dari tuan rumah...rasa macam masalah sdh mau selesai..perghhhh...
hari tu bertukar hp dengan adik tersayang...terus baaaanyaak no hp yang hilang...time mau call tuan rumah sewa hari tu..hilang..jadi nda jadi ni mau call..terus tu try test cuba minta dengan abg agen rumah tu..tapi ndak pula dy membalas...haishh..dalm hati..berfikir fikir berabis ni mau dapat no hp tuan rumah....ok

cara satu : p tempat management ua ni..mintak no hp pemilik...

cara dua : berabis menghantui agen tu..minta no hp

cara tiga : cari facebook tuan rumah tu...

antara tiga tiga ni...sy pilih cara tiga...nah search d fb ...keluar nama orang lain..tapi nama bapa nya tu sama seja..try buka profile dy...perah otak ingat rupa tuan rumah..flashback habis habisan...nasib baik muncul jua muka tuan rumah di fikiran...nah try add tuan rumah n adiknya...tapi tgk wall fb tuan rumah tu..mcm last buka fb masa bulan 3...nahh lagi masalah...inisiatif lain..add adik nya yg mcm aktif jak online....alhamdulillah nasib…